Η Μπλάκμπερν έζησε τον ίδιο εφιάλτη και φέτος, χάνοντας και τα πλέι-οφ ανόδου!

Η Μπλάκμπερν δεν μαθαίνει από τα λάθη της και όσα έκανε πέρυσι στο τέλος της χρονιάς τα επανέλαβε και φέτος. Τα σχεδόν σίγουρα πλέι-οφ έγιναν… απατηλά όνειρα, αφού η απειρία και τα πολλαπλά ανεπιτυχή αποτελέσματα της στέρησαν οποιαδήποτε ελπίδα να διεκδικήσει την άνοδο…  



Η Μπλάκμπερν έζησε τον ίδιο εφιάλτη και φέτος, χάνοντας και τα πλέι-οφ ανόδου!

Το ρόστερ της Μπλάκμπερν έχει μία από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αξίες στην Championship και είναι λογικό ο στόχος που μπαίνει κάθε σεζόν να αφορά στην επιστροφή στην Premier League. Όμως, αυτό δεν θα γίνει ούτε αυτή τη φορά. Και μάλιστα, η αποτυχία ήρθε με ίδιο τρόπο, όπως και πέρυσι... 

Πέρυσι φαινόταν σχεδόν δεδομένο ότι τουλάχιστον η ομάδα θα διεκδικούσε το "εισιτήριο" για τη μεγάλη κατηγορία μέσω των πλέι-οφ, αν δεν την έπαιρνε και απευθείας.

Για 22 αγωνιστικές βρισκόταν εντός της πρώτης 6άδας και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και στη 2η θέση, πάνω από τη Μπόρνμουθ. Ωστόσο, στις τελευταίες 20 αναμετρήσεις της συγκέντρωσε μόλις πέντε νίκες και τερμάτισε στην 8η θέση, ενώ, σε αυτό το διάστημα είχε την 18η καλύτερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα.

Η ιστορία έμελλε να επαναληφθεί, με την έλλειψη εμπειρίας του νεανικού ρόστερ που διαθέτει να της στοιχίζει εκ νέου.

Σε μία άκρως ανταγωνιστική σεζόν, όπου οκτώ ομάδες διεκδικούσαν δύο θέσεις στα πλέι-οφ μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική, η Μπλάκμπερν φαινόταν ότι φέτος θα κατάφερνε να βρει τον τρόπο.

Μέτρησε 211 ημέρες εντός της 6άδας, περισσότερο από τη μισή χρονιά αυτή τη φορά, όμως η κατάληξη ήταν η ίδια. Κατέγραψε στο τέλος ένα αρνητικό σερί οκτώ παιχνιδιών χωρίς νίκη, που την «γκρέμισε» από τις προνομιούχες θέσεις και την έφερε στην 9η θέση της κατάταξης.

 

Τελευταία αγωνιστική ήταν σχεδόν απίθανο να μπει στα πλέι-οφ, ακόμα και αν κέρδιζε την Μίλγουολ, όπως και έκανε (08/05, 3-4), και δεν προκρίθηκε εξαιτίας της... διαφοράς τερμάτων!

Παράλληλα, αυτό έχει συμβεί με δύο διαφορετικούς προπονητές, αφού το περασμένο καλοκαίρι επέλεξε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Τόνι Μόμπρεϊ και προσέλαβε τον Γιον Νταλ Τόμασον ως αντικαταστάτη του.

Αυτό που το κάνει ακόμα χειρότερο, είναι ότι ο πρώην προπονητής της, προσελήφθη από την Σάντερλαντ, που μόλις είχε επιστρέψει στην Championship, και «έφαγε» το «εισιτήριο» της Μπλάκμπερν, τερματίζοντας στην 6η θέση! Απίστευτο…

 

 

Χρήστος Σκούρας