Το Κύπελλο με το τρελό 5λεπτο του Όουεν στο Κάρντιφ! (vid)

Από τις ημέρες που ο Μάικλ Όουεν δεν θα ξεχάσει ποτέ και θα θυμάται με μεγάλη νοσταλγία ο κόσμος της Λίβερπουλ! Σαν σήμερα, το 2001, ο άλλοτε... πανούργος επιθετικός σκόραρε δις σε διάστημα πέντε λεπτών λίγο πριν το φινάλε του τελικού για να χαρίσει στην ομάδα του το Κύπελλο Αγγλίας απέναντι στην Άρσεναλ!  



Το Κύπελλο με το τρελό 5λεπτο του Όουεν στο Κάρντιφ! (vid)

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ με παίκτες όπως οι Μπάμπελ, Χίπια, Χέντσοζ, Κάραγκερ, Χάμαν, Τζέραρντ, Μέρφι, ΜακΆλιστερ, Μπέργκερ, Σμίτσερ, Μπάρμπι, Όουεν και Χέσκεϊ πανηγύρισαν επί ουαλικού εδάφους έναν ανέλπιστο θρίαμβο.

Σε μια σεζόν που είχε 63 ματς για την Λίβερπουλ μαζί και με τον τρομερό τελικό του Κυπέλλου UEFA απέναντι στην Αλαβές, στις 12 του Μάη του 2001 απέδειξε ο άλλοτε θαυματουργός επιθετικός, ονόματι Μάικλ Όουεν, γιατί στα ντουζένια του ήταν… θησαυρός.

Στο 83ο και το 88ο λεπτό, σε στιγμές που το σύνολο του Ουγιέ πραγματικά έδειχνε να μην μπορεί να ξεφύγει από το μετάλλιο του φιναλίστ, έγινε η μεγάλη ανατροπή και τέσσερις μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, εξασφαλίστηκε και το ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Κώστας Ζάλιαρης