Ο τελικός του Τζέραρντ και η γκολάρα τη στιγμή που δυσκολευόταν να περπατήσει! (vid)

Το γκολ αυτό δεν θα το ξεχάσει ποτέ ούτε ο Τζέραρντ, ούτε οι οπαδοί της Λίβερπουλ, ούτε ο ποδοσφαιρικός κόσμος που το έχει θαυμάσει. Η ιστορία, όμως, πίσω από αυτό το 3-3 με την Γουέστ Χαμ στο Κάρντιφ και τον θρίαμβο της Λίβερπουλ στα πέναλτι, λέει ότι ο τότε αρχηγός των «κόκκινων» πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ του θεσμού, δίχως καν να μπορεί να περπατήσει!  



Ο τελικός του Τζέραρντ και η γκολάρα τη στιγμή που δυσκολευόταν να περπατήσει! (vid)

Τα «σφυριά» είχαν καταφέρει στο Millennium του Κάρντιφ να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο ημίωρο, λέγοντας κι «ευχαριστώ» στον Τζέιμι Κάραγκερ για το αυτογκόλ που είχε σημειώσει στο 21ο λεπτό. Ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός έψαχνε με μανία τον τρόπο να εξιλεωθεί για εκείνη την άτυχη στιγμή του και γι' αυτό ευγνωμονούσε συνεχώς τον Τζέραρντ μετά το παιχνίδι, αλλά και τα χρόνια που ακολούθησαν σε κάθε ευκαιρία όπου εξιστορούσε όσα είχαν συμβεί.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε μειώσει σχετικά άμεσα, στο 32ο λεπτό, με τον Stevie G να ισοφαρίζει στο 54', αλλά να βλέπει τον Κοντσέσκι στο 64ο λεπτό να βάζει ξανά μπροστά στο σκορ τους Λονδρέζους.

Το προβάδισμα της Γουέστ Χαμ, η κλεψύδρα που άδειαζε, οι φωνές από τον πάγκο της Λίβερπουλ για την κατάσταση των παικτών και η επίγνωση πως ο Τζέραρντ καλά – καλά δεν μπορούσε να περπατήσει από τους πόνους και τις κράμπες, είχαν καταστήσει το σκηνικό τρομερά δύσκολο για τους «κόκκινους».

Και τότε, στο 90' + 1', ο αιώνιος αρχηγός της Λίβερπουλ, απλά είδε την μπάλα ν' απομακρύνεται από τα αντίπαλα μετόπισθεν και να του στρώνεται, αρκετά μέτρα εκτός περιοχής. Θα μπορούσε να κοντρολάρει, να την κουβαλήσει, να γεμίσει προς τα καρέ όπου υπήρχε πολυκοσμία, όμως, το μυαλό του είχε θολώσει.

Όπως είχε αποκαλύψει αργότερα, δεν ήθελε να κάνει τίποτα άλλο πέρα από σουτ, γιατί δεν είχε κουράγιο και δύναμη στα πόδια του για να ενεργήσει καλύτερα σ' εκείνο το χρονικό σημείο. Και δεν έκανε απλά σουτ. Έκανε σουτάρα. Και πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ στα χρονικά των τελικών του Κυπέλλου Αγγλίας! Με το 3-3 έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί δεν έγινε κάτι διαφορετικό και στα πέναλτι με το 3-1 το κλαμπ του λιμανιού πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης