Ο Πεπ «υπογράφει» τα καλύτερα σερί και βάζει στόχο να τα καταρρίψει!

Η Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε άλλη μία νίκη κόντρα στην Έβερτον (3-0, 14/05) και έφτασε τις 11 διαδοχικές στην φετινή Premier League. Ο Πεπ βρίσκεται κοντά σε ακόμη έναν τίτλο και οι επιδόσεις του είναι του είναι τόσο εντυπωσιακές, όπου όποιο ρεκόρ κυνηγάει να καταρρίψει, του ανήκει ήδη…  



Ο Πεπ «υπογράφει» τα καλύτερα σερί και βάζει στόχο να τα καταρρίψει!

Το πέρασμα από το «Γκούντισον Παρκ» θεωρούταν σχετικά εύκολο και αποδείχθηκε ότι ήταν δουλειά… 118 δευτερολέπτων. Τόσα χρειάστηκε η ομάδα του Πεπ για να καταφέρει να βρει δύο γκολ και να θέσει τις βάσεις για ένα ακόμη τρίποντο (3-0). Την στιγμή που η Άρσεναλ «πετάει» διαρκώς βαθμούς, υπό την πίεση του πρωταθλητισμού, η Μάντσεστερ Σίτι έχει πάρει 11 σερί παιχνίδια!

Ένα επίτευγμα πραγματικά απίστευτο, που δεν προκαλεί όμως εντύπωση γιατί ο Γκουαρδιόλα έχει το know-how. Έχει φτιάξει μία ομάδα που μπορεί να κερδίζει διαρκώς, παρ’ ότι υπάρχει αυτή η πίεση και η απαίτηση. Ο Καταλανός, έχει φτάσει πλέον στο σημείο να συγκρίνεται μονάχα με... τον εαυτό του!

Τα δύο μεγαλύτερα σερί νικών στην ιστορία της Premier League, ανήκουν αμφότερα στον ίδιο! Το ρεκόρ στέκει στα 15 παιχνίδια, από τη σεζόν 2020/21, ενώ η δεύτερη καλύτερη επίδοση είναι τα 12 σερί ματς που κέρδισε πέρυσι, στην «μάχη» για τον τίτλο έναντι της Λίβερπουλ. Το έχει πάει σε… άλλο επίπεδο ο Πεπ και είναι πολύ κοντά στο να καταρρίψει τις δικές του προσωπικές επιδόσεις.

 

 

Φυσικά, με τρεις αναμετρήσεις να απομένουν για φέτος δεν γίνεται να κάνει περισσότερες από 14 νίκες, ωστόσο, με άλλη μία, εξασφαλίζει και μαθηματικά τον τίτλο και αυτό είναι το μόνο που, προς το παρόν, τον ενδιαφέρει…

Χρήστος Σκούρας