Το… τερμάτισε η Άρσεναλ: Κανείς δεν είχε μείνει τόσο στην κορυφή δίχως να πάρει τίτλο!

Οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν πλέον καμία ελπίδα για τον τίτλο της φετινής Πρέμιερ Λιγκ και κατέγραψαν ρεκόρ παρουσίας στην κορυφή του πρωταθλήματος δίχως να κόψουν πρώτοι το νήμα!  



Το… τερμάτισε η Άρσεναλ: Κανείς δεν είχε μείνει τόσο στην κορυφή δίχως να πάρει τίτλο!

Η Άρσεναλ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τις αρχές του Απρίλη κι έπειτα άρχισε τα «στραβοπατήματα», η Σίτι ήταν αμείλικτη στα δικά της παιχνίδια και κάπως έτσι όχι απλά εξαλείφθηκε η διαφορά που είχαν οι Λονδρέζοι στην κορυφή, αλλά έγινε και η μεγάλη ανατροπή.

Οι «πολίτες» απέχουν μια νίκη από την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, ή… μια ήττα των «κανονιέρηδων» το προσεχές Σάββατο από την Νότιγχαμ Φόρεστ, με την ομάδα του Αρτέτα να έχει πλέον καταγράψει ένα τρομερά αρνητικό ρεκόρ. Βρισκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο 93% της αγωνιστικής περιόδου και απέτυχε να πάρει τον τίτλο!

Ποτέ ξανά κανείς άλλος σύλλογος δεν είχε βρεθεί τόσο πολύ στην κορυφή δίχως να πάρει το τρόπαιο! Και είναι χαρακτηριστικό πως και τα υπόλοιπα τρία ποσοστά σε ένα άτυπο Top-5 ανήκουν στην Άρσεναλ! Την σεζόν 2002-2003 είχε βρεθεί στο ρετιρέ στο 71% της ποδοσφαιρικής χρονιάς και έχασε το πρωτάθλημα, το 2007-2008 το είχε κάνει στο 57% και το 2013-2014 είχε βρεθεί εκεί για το 48% της διαδρομής.

Η Λίβερπουλ του 2019 μπήκε σφήνα σε όλες αυτές τις επιδόσεις με το 51% της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, προτού παραδώσει την κορυφή στην Σίτι και εκείνη προχωρήσει μέχρι την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης