Η Έμα Χέις έχει «υπογράψει» τις μεγάλες επιτυχιες των κοριτσιών της Τσέλσι

Η Τσέλσι συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Αγγλίας και τα εύσημα πηγαίνουν στην... αρχιτεκτόνισσα αυτού του «έργου», την προπονήτρια της ομάδας, Έμα Χέις!  



Η Έμα Χέις έχει «υπογράψει» τις μεγάλες επιτυχιες των κοριτσιών της Τσέλσι

Είναι 11 χρόνια στην άκρη του πάγκου της Τσέλσι και οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη. Απ’ όταν ανέλαβε τις «μπλε» μετράει 12 τρόπαια, με πιο πρόσφατο αυτό της Κυριακής (14/05), όπου στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπροστά σε ένα σχεδόν γεμάτο «Γουέμπλεϊ», σε μία ιστορική βραδιά.

Το παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης σε εγχώρια διοργάνωση καταρρίφθηκε, αλλά συνάμα, η Τσέλσι πήρε το τρίτο διαδοχικό της FA Cup και τέταρτο τα τελευταία έξι χρόνια. Έτσι, έγινε μόλις μία από τις τρεις ομάδες στην ιστορία, που κατακτούν τουλάχιστον τρία σερί Κύπελλα, μετά τις Σαουθάμπτον και Άρσεναλ.

Τα τρόπαια που έχει πάρει η Χέις στο κλαμπ του Λονδίνου, φανερώνουν τα πάντα για την δουλειά που έχει κάνει η Αγγλίδα προπονήτρια και το πώς έχει αναμορφώσει την σύγχρονη ιστορία του γυναικείου τμήματος των «μπλε».

Οι κοπέλες της Τσέλσι, διεκδικούν ακόμα τον τίτλο της Women’s Super League, αφού βρίσκονται στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Εφόσον τα καταφέρουν, αυτό θα είναι το έκτο πρωτάθλημα Αγγλίας που θα σηκώσει η Τσέλσι, με την Έμα Χέις στην τεχνική ηγεσία. Το «οικοδόμημα» που έχει αναπλάσει φέρει τη δική της υπογραφή και το μόνο που της λείπει είναι ένα Champions League, για να ολοκληρώσει το έργο της…

 

Χρήστος Σκούρας