Είναι ξεχωριστό να σκοράρεις για την πόλη σου: «Κόκκινο» το Λίβερπουλ με Τζέραρντ, Φάουλερ και… Κέρτις Τζόουνς! (vids)

Μπορεί να είναι το τελευταίο επίτευγμα που μπορεί να μπει στην συζήτηση για τη Λίβερπουλ, όμως φυσικά και έχει τη σημασία του. Είναι ξεχωριστό να σκοράρεις για την ομάδα της πόλης σου. Και ο Κέρτις Τζόουνς είναι ο πρώτος που το κάνει δις στο ίδιο ματς, μετά τον Άνταμ Λαλάνα το 2016!  



Είναι ξεχωριστό να σκοράρεις για την πόλη σου: «Κόκκινο» το Λίβερπουλ με Τζέραρντ, Φάουλερ και… Κέρτις Τζόουνς! (vids)

Σπουδαία νίκη κατάφερε να πανηγυρίσει η Λίβερπουλ απέναντι στη Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ», με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 3-0, με χαρακτηριστική ευκολία, και να καταφέρνουν να φτάσουν τις επτά συνεχόμενες νίκες σε επίπεδο Premier League.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε δηλώσει πως ο μοναδικός τρόπος που θα μπορούσε η ομάδα του να διεκδικήσει την τετράδα, θα ήταν το απόλυτο των τριπόντων στα εναπομείναντα ματς, και πλέον, οι ελπίδες έχουν αυξηθεί. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η Νιούκαστλ έμεινε στο 2-2 με τη Λιντς, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ναι μεν κέρδισε τη Γουλβς, πλην όμως προερχόταν από δύο ηχηρές ήττες, με 1-0 εκτός έδρας, από τη Μπράιτον και τη Γουέστ Χαμ.

Ιδιαίτερη αναφορά για το ματς του «Κινγκ Πάουερ», οφείλουμε να κάνουμε στους σκόρερ. Ο Κέρτις Τζόουνς, που βρήκε δίχτυα δις σε 120 δευτερόλεπτα, έγινε ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, και σκοράρει δύο φορές σε αναμέτρηση της ομάδας του, μετά από επτά χρόνια.

Ποιος ήταν ο προηγούμενος; Ο Άνταμ Λαλάνα το 2016, όταν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα σε δύο περιπτώσεις, στην εξόρμηση των «κόκκινων» στην έδρα της Μίντλεσμπρο, τον Δεκέμβρη της σεζόν 2016-17!

Πολλοί θα αναρωτηθούν για τον Στίβεν Τζέραρντ. Ο «θρυλικός» αρχηγός της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ είναι γεννημένος στο Χάιτον, λίγο πιο έξω από τη Λίβερπουλ. Φυσικά, και αυτός περιλαμβάνεται στην συζήτηση. Διότι από τη στιγμή που ο Αλεξάντερ Άρνολντ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, έχουμε την πρώτη δυάδα παικτών της Λίβερπουλ (ΤΑΑ και Τζόουνς) που σκοράρουν τουλάχιστον από μία φορά στο ίδιο παιχνίδι.

 

Η προηγούμενη προέκυψε πριν από 16 χρόνια. Και ήταν ο Ρόμπι Φάουλερ με τον Στίβεν Τζέραρντ, το 2007, στο 4-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ»!

Δημήτρης Μανάκος