«Βασίλισσα» προσοχή: Η Σίτι εκτός από Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε, έχει και έναν… Άλβαρες!

Όλοι γνωρίζουμε πως η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει στραμμένη την προσοχή της στον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε στη ρεβάνς της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ». Θα κάνει λάθος όμως αν νομίζει πως περιορίζοντας αμφότερους, οι πιθανότητες πρόκρισης αυξάνονται. Λάθος, από την στιγμή που στην ίδια συζήτηση συμπεριλαμβάνεται και ο Χούλιαν Άλβαρες.  



«Βασίλισσα» προσοχή: Η Σίτι εκτός από Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε, έχει και έναν… Άλβαρες!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Έτιχαντ», στη ρεβάνς του 1-1 του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και ολόκληρος ο φίλαθλος ποδοσφαιρικός πλανήτης, αναμένεται ένα απίστευτο ντέρμπι, με τους «πολίτες» να είναι ένα… κλικ πιο… φαβορί, λόγω της έδρας και της αγωνιστικής κατάστασης που διανύουν.

Παίζουν στο «σπίτι» τους, είχαν την δυνατότητα μεσοβδόμαδα να κάνουν rotation, ξεκούρασαν πλήρως τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και η ψυχολογία τους βρίσκεται στα ύψη, αν αναλογιστεί κανείς πως είναι απίθανο να μην κατακτήσουν την τέταρτη Premier League τους την τελευταία πενταετία.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Συναντήθηκαν πέρυσι, με τη «Βασίλισσα» να πανηγυρίζει μία απίθανη πρόκριση και το ίδιο συμβαίνει ξανά και φέτος. Ωστόσο, δύο είναι οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο αναμετρήσεων: ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Χούλιαν Άλβαρες.

Για κανέναν από τους δύο δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο Νορβηγός είναι ο κορυφαίος επιθετικός του πλανήτη σε ολόκληρη την σεζόν. Είναι ο βασικός λόγος που η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχει «διαλύσει» κάθε ρεκόρ, σκοράρει ακατάπαυστα και βρίσκει δίχτυα με μία προσπάθειά του σε τρεις τελικές που πραγματοποιεί.

Για του λόγου του αληθές, αρκεί κάποιος να δει την επίδοσή του κόντρα στην Έβερτον, στην αγωνιστική της Premier League που παρήλθε. Δεν είχε ακουμπήσει τη μπάλα μέχρι το 29ο λεπτό. Ωστόσο, πανηγύρισε γκολ και πάλι στο 33’, στην 3η του επαφή στο παιχνίδι με την «στρογγυλή θεά». Αδιανότητο…

Όσον αφορά τον νεαρό Αργεντίνο, η ικανότητα του Άλβαρες να προσαρμόζεται γρήγορα στις απαιτήσεις της εκάστοτε αναμέτρησης, τον καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο. Έχει αγωνιστεί 45 φορές φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά 15 γκολ και πέντε ασίστ και είναι εξαιρετικός, τόσο εντός, όσο και εκτός περιοχής.

Σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία, είναι καλός στο ένας εναντίον ενός και αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο, αν η «Βασίλισσα» δεν του δώσει την προσοχή που του αρμόζει. Ουδείς θα λησμονήσει το εντυπωσιακό γκολ του απέναντι στη Φούλαμ, στην 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ναι, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι το «κλειδί», ναι, ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο καίριος λόγος που η Σίτι διεκδικεί το τρεμπλ, αλλά αν στο τέλος της ημέρας, ο Κάρλο Αντσελότι δεν προσέξει τον Χούλιαν Άλβαρες και τον τρόπο παιχνιδιού του, θα έχει σοβαρό θέμα. Και ας μην ξεχνάμε κάτι βασικό… Δεν τον ξέρει. Δεν τον έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, λίγες ώρες πριν το παιχνίδι, είπε πως έχει έναν άσο στο μανίκι του, αναφορικά με τον τρόπο επίθεσης της ομάδας του!

Δημήτρης Μανάκος