Το πρώτο ημίχρονο της Σίτι απεικονίζει το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει ο Πεπ!

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αμείλικτη και συνάμα απολαυστική απέναντι στην Ρεάλ! Κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο, μετέτρεψε τον δεύτερο ημιτελικό σε επιθετικό μονόλογο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα θαύμαζε το έργο που έχει φτιάξει. Ένα πρώτο μέρος βγαλμένο από… video-game!  



Το πρώτο ημίχρονο της Σίτι απεικονίζει το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει ο Πεπ!

Η ομάδα του Πεπ ήταν καταιγιστική, δεν επέτρεψε στην Ρεάλ σε κανένα σημείο στο πρώτο ημίχρονο να κρατήσει τη μπάλα, κέρδισε κάθε μονομαχία και προκρίθηκε στον τελικό. Οι παίκτες του Αντσελότι φαίνονταν αγχωμένοι και ευάλωτοι και αν δεν υπήρχε ο εντυπωσιακός Τιμπό Κουρτουά, το τελικό αποτέλεσμα (4-0) μπορεί να είχε διαμορφωθεί πριν καν συμπληρωθούν 45 λεπτά παιχνιδιού.

Η Σίτι ήταν απόλυτα κυρίαρχη και η στατιστική αυτό απεικονίζει. Τα νούμερα που κατέγραψε, θυμίζουν αυτά που θα σημείωνε κάποιος σε video-game, απέναντι στο πιο εύκολο επίπεδο δυσκολίας και όχι σε ημιτελικό Champions League, κόντρα στην «Βασίλισσα» και κάτοχο του τίτλου!

Στα πρώτα 15 λεπτά η κατοχή της μπάλας έφτασε το 80%, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ολοκληρώσει μόλις 13 μεταβιβάσεις. Λιγότερες, δηλαδή, από μία ανά λεπτό! Παράλληλα, ο Κουρτουά ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα για τους Μαδριλένους, αφού η ομάδα του δεν μπορούσε να περάσει τη μεσαία γραμμή.

Με την συμπλήρωση των 45 λεπτών, η Ρεάλ είχε 10 επαφές με τη μπάλα στο αντίπαλο τρίτο του γηπέδου, τη στιγμή που η Σίτι είχε… 196! Συντριπτική η διαφορά των δύο ομάδων, με αυτή του Αντσελότι να έχει μόλις 0.01 xGoals, το οποίο προήλθε από τον «κεραυνό» του Τόνι Κρόος που σταμάτησε στο δοκάρι.

Επιπλέον, ακόμη και αν η Σίτι ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 71% κατοχή, οι παίκτες της κάλυψαν σχεδόν 3 χλμ. περισσότερα από τους αντιπάλους τους! Καταδίωκαν όποιον είχε την κατοχή της μπάλας για να του την πάρουν και αυτό ακριβώς κατάφεραν να κάνουν ξανά και ξανά.

Ένα ισοπεδωτικό πρώτο μέρος από την Σίτι, που έθεσε τις βάσεις για αυτήν την τεράστια νίκη και έκανε τον Πεπ Γκουαρδιόλα πολύ χαρούμενο και την Ίντερ ανήσυχη...

 

Χρήστος Σκούρας