Το ποδόσφαιρο έκανε δώρο στην τρέλα των οπαδών της Γουένσντεϊ που δεν άφησαν την ομάδα τους (vids)

Με βαρύ σκορ (4-0) από το πρώτο ματς θα μπορούσε να έχει προκληθεί απογοήτευση, παράδοση, αδιαφορία για την ρεβάνς. Όχι όμως για τους Άγγλους που όταν έχουν αποφασίσει ότι η ζωή τους θα έχει μόνο ευτυχία τις ημέρες που θα πηγαίνουν στο γήπεδο. Και κάπως έτσι στάθηκαν ξανά στο πλευρό της Γουένσντεϊ και είδαν το θαύμα από κοντά…  



Το ποδόσφαιρο έκανε δώρο στην τρέλα των οπαδών της Γουένσντεϊ που δεν άφησαν την ομάδα τους (vids)

Οι «κουκουβάγιες» πρόσφεραν ακόμα μια νύχτα τεράστιας ποδοσφαιρικής ιστορίας στην Αγγλία, ακόμα κι αν επρόκειτο για ημιτελικό των μπαράζ ανόδου από την τρίτη τη τάξει κατηγορία του πρωταθλήματος προς την δεύτερη.

Η Πίτερμπρο ήταν έτοιμη να διαλύσει τα όνειρα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ μετά το υπέρ της 4-0 από τον πρώτο ημιτελικό και τα πάντα μπορεί να έμοιαζαν μάταια για τους ηττημένους, ενόψει της ρεβάνς. Όχι όμως. Δεν συμβαίνει έτσι στην Αγγλία. Οι εξέδρες γέμισαν ξανά. Και χρειάστηκε αυτή η μαγεία από τον κόσμο να μεταφερθεί προς τον αγωνιστικό χώρο κι από εκεί να επιστρέψει στους οπαδούς ως ελπίδα για το ανέλπιστο. Όπως κι έγινε.

Με το 4-0 στο 90’ + 8’ εν μέσω παροξυσμού, με αυτογκόλ στην παράταση, αλλά εκ νέου αντίδραση για να μην χαθεί αυτό το όνειρο και τελειώσει άδοξα το παραμύθι και με το 5-1 να οδηγεί στα πέναλτι, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ έζησε μπροστά στον κόσμο της στο «Χίλσμπορο» μια βραδιά που θ’ αποτελεί από μόνη της στιγμή – ορόσημο στην ιστορία του κλαμπ.

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης