Έκανε τη διαφορά στα top πρωταθλήματα η δύναμη του κόσμου της Σίτι!

Το γκολ του Άλβαρες απέναντι στην Τσέλσι το απόγευμα της Κυριακής ήταν το 100ο για την Σίτι εντός έδρας για τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες στα τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο κόσμος των «πολιτών» πρόσφερε τη μεγαλύτερη ώθηση!  



Έκανε τη διαφορά στα top πρωταθλήματα η δύναμη του κόσμου της Σίτι!

Οι «πολίτες» όταν αποφάσισαν να κοιτάξουν τους εαυτούς τους και να πατήσουν ακόμα πιο δυνατά το πόδι στο γκάζι, δεν άφησαν κανένα περιθώριο. Η πίεση «λύγισε» την Άρσεναλ που ξέμεινε από ιδέες, φαντασία και ψυχή και κάπως έτσι έγινε το three-peat του Πεπ Γκουαρδιόλα και των γαλάζιων του Μάντσεστερ.

Η Σίτι έφτασε στα 100 γκολ εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Άλβαρες και με το οποίο επιβλήθηκε 1-0 της Τσέλσι, στην ημέρα γιορτής για το κλαμπ με την απονομή του τροπαίου.

Ο κόσμος στο Etihad αποδείχθηκε καθοριστικός για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, το Poznan κάνει συνεχώς την εμφάνισή του και η ομάδα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έδρα για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, στον τελικό του Κυπέλλου και σε αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγκριτικά με τα 100 γκολ μπροστά στο κοινό της, η Σίτι υπερέχει κατά πολύ των υπόλοιπων ομάδων στα τοπ πρωταθλήματα που σκόραραν σε μεγάλο βαθμό μπροστά στο κοινό τους.

Η Μπάγερν είναι στα 66 τέρματα και η Ντόρτμουντ στα 55, στην τρομερή μάχη τους για την κορυφή της Bundesliga, ενώ, δεύτερη καλύτερη στο σκοράρισμα εντός έδρας στην Αγγλία ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 65. Μόλις στα 57 η Ρεάλ, η οποία έχασε την LaLiga από την Μπαρτσελόνα…

Κώστας Ζάλιαρης