Η Τσέλσι «εξαφανίζεται» στα ντέρμπι και τσαλακώνει το κύρος της...

Ανήμπορη, αδύναμη, προβληματισμένη και προβληματική, ίσως κάποια επίπεδα πιο κάτω από την εξέλιξη που έχουν οι γύρω της. Η Τσέλσι φανερώνει τρομερή δυσκολία να επιβληθεί σε μεγάλα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που παραδοσιακά ανήκουν στο Big-6 και οι νίκες έχουν γίνει πλέον κάτι παντελώς άγνωστο...  



Η Τσέλσι «εξαφανίζεται» στα ντέρμπι και τσαλακώνει το κύρος της...

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σημειώθηκε ακόμα μια ήττα σε μεγάλο ματς. Η επίσκεψη στο «Ολντ Τράφορντ» πήγε εντελώς στραβά και η «τεσσάρα» από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτέλεσε απλά ακόμα ένα χαστούκι στη φετινή, κάκιστη αγωνιστική περίοδο. Στο Cobham εύχονται να τελειώσει γρήγορα αυτό το πρωτάθλημα, να περάσει και η Κυριακή και να ηρεμήσουν για να δουν την επόμενη μέρα μιας αγωνιστικής περιόδου που είχε πολλά να τους διδάξει, αλλά και την οποία θέλουν να διαγράψουν από το μυαλό τους άμεσα.

Η Τσέλσι παύει ν' αποτελεί ομάδα που να προκαλεί... προβληματισμό και σκέψεις στις υπόλοιπες «μεγάλες δυνάμεις» της Πρέμιερ Λιγκ. Τ' αποτελέσματα είναι ο μεγαλύτερος και πιο ακριβής καθρέφτης αυτής της κατάστασης.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 36 βαθμούς που διεκδίκησε φέτος απέναντι στις ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη 6άδα της βαθμολογίας, το σύνολο του Λάμπαρντ (με άλλους τρεις προκατόχους της θέσης στη φετινή σεζόν), πήρε μόλις τρεις πόντους! Κι αυτούς όχι με νίκη, αλλά με ισοπαλίες κόντρα σε Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ (2)! Ηττήθηκε από τις Άρσεναλ, Σίτι, Νιούκαστλ και Μπράιτον και φυσικά είχε και την πρόσφατη ήττα από τους «κόκκινους διαβόλους».

Σε 12 ματς για φέτος, δεν πανηγύρισαν ούτε μια φορά κόντρα στους συλλόγους που ξεχώρισαν και ανάμεσα στους οποίους υποτίθεται ότι θα έπρεπε να βρίσκονται οι «μπλε».

Ενδιαφέρον έχει και το στοιχείο που τονίζει ότι στα τελευταία 24 παιχνίδια μόνο κόντρα στο κλασσικό Big-4, η Τσέλσι έχει μονάχα ένα θετικό αποτέλεσμα! Έχει νικήσει μόνο μια φορά την Άρσεναλ και στα έξι πιο πρόσφατα ματς απέναντί τους, έχει χαρακτηριστικά:

6 ήττες από την Σίτι

4 ισοπαλίες και 2 ήττες με την Λίβερπουλ

5 ισοπαλίες και 1 ήττα από την Γιουνάιτεντ

5 ήττες και 1 νίκη με την Άρσεναλ

Κώστας Ζάλιαρης