Ο Κλοπ είναι ο μοναδικός που έχει βάλει stop στην κυριαρχία των Μπάγερν και Σίτι!

Μετά και το αδιανόητο κάζο που υπέστη η Μπορούσια Ντόρτμουντ στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga, χάνοντας τον τίτλο, ο Γιούργκεν Κλοπ παραμένει ο μοναδικός που σε Γερμανία και Αγγλία τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να διακόψει, έστω και για μια σεζόν, την κυριαρχία των Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι.  



Ο Κλοπ είναι ο μοναδικός που έχει βάλει stop στην κυριαρχία των Μπάγερν και Σίτι!

Το Signal Iduna Park είχε ετοιμαστεί για μεγαλειώδη φιέστα, ο κόσμος περίμενε μέχρι και πέντε ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα με την Μάιντς για να μπει στην εξέδρα, το Yellow Wall είχε γεμίσει ασφυκτικά δυο ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά όλα πήγαν στραβά για το σύνολο του Έντιν Τέρζιτς.

Η Ντόρτμουντ είδε την Μάιντς να προηγείται από το πρώτο ημίχρονο με σκορ 2-0, έχασε πέναλτι με τον Αλέ όταν ακόμα η διαφορά ήταν στο ένα γκολ, προσπάθησε να επανέλθει, έκανε αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος, αλλά έφτασε μέχρι το 2-2.

Την ίδια στιγμή η Μπάγερν Μονάχου στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κολωνία βρισκόταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 80', ισοφαρίστηκε, στο Signal Iduna Park ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, όμως, στο 89' ο Μουσιάλα με όμορφο δεξί σουτ από τα όρια της περιοχής χάρισε τον τίτλο στους Βαυαρούς.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ασφαλώς και θα παρακολούθησε την εξέλιξη της τελευταίας αγωνιστικής της Bundesliga, αφού είναι λογικό να έχει συναισθήματα για την Ντόρτμουντ παρά το γεγονός πως η ζωή του και η καριέρα του πλέον έχουν κόκκινο χρώμα λόγω της σχέσης που δημιούργησε με την Λίβερπουλ.

Είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει καταφέρει τα τελευταία 14 χρόνια να βάλει stop στην κυριαρχία της Μπάγερν στην Γερμανία, κατακτώντας τον τίτλο του 2012, όταν βρισκόταν μονάχα ο Ματς Χούμελς τότε στην ομάδα και προτού εμφανιστεί ο «καταραμένος» αρχηγός, Μάρκο Ρόις.

Στην Αγγλία έχει πράξει το ίδιο, σταματώντας το σερί της τρομερής Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι «πολίτες» έχουν πάρει το πρωτάθλημα τις πέντε από τις τελευταίες έξι σεζόν και η μοναδική που τους ξέφυγε ήταν το 2020 εν μέσω κορονοϊού, όπου τίποτα και κανείς δεν σταματούσε τους «κόκκινους» που επέστρεψαν στην κορυφή μετά από 30 χρόνια.

Κώστας Ζάλιαρης