Γκουντογκάν: Κλείδωσε το πρωτάθλημα, πήρε μόνος του το Κύπελλο και γίνεται ο... big-game player! (vids)

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν είναι ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών. Εκεί που άλλοι ίσως να χρειάζονται μια εξτρά ώθηση ή να έχουν αντιληφθεί πως η νευρικότητα στέκεται εμπόδιο, ο Γερμανός χαφ τα καταφέρνει μια χαρά. Καθοριστικός στο πρωτάθλημα, εξασφάλισε με δικά του γκολ του Κύπελλο και η Πόλη απέχει πλέον 6 μέρες...  



Γκουντογκάν: Κλείδωσε το πρωτάθλημα, πήρε μόνος του το Κύπελλο και γίνεται ο... big-game player! (vids)

Πέτυχε το ταχύτερο γκολ στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Αγγλίας με την έμπνευση που είχε ώστε να μην χρονοτριβήσει από τη στιγμή που βρέθηκε σε καλή θέση εκτός περιοχής και η μπάλα ερχόταν στο πόδι του ακριβώς όπως θα την ήθελε έπειτα από την προσπάθεια του Λίντελοφ ν' απομακρύνει.

Στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε να φτιάξει την τοποθέτηση του σώματός του για να κάνει το αριστερό σουτ δίχως δεύτερη επαφή με την μπάλα και κατάφερε να σκοράρει ξανά, έχοντας ευνοηθεί και από τα φάλτσα που πήρε το σουτ μετά την επαφή με το χορτάρι.

Ο Γκουντογκάν «καθάρισε» τον τελικό του Κυπέλλου, όπως το είχε κάνει πριν από λίγο καιρό για την εξασφάλιση του πρωταθλήματος. Με δυο υπέροχα γκολ και μια ασίστ για τον Χάαλαντ κόντρα στην Έβερτον, συνείσφερε στο τελικό 3-0 που αποδείχθηκε αρκετό για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, από τη στιγμή που η Άρσεναλ ηττήθηκε 1-0 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ μια εβδομάδα αργότερα.

Και μιλώντας για πρωτάθλημα, ήταν εκείνος που πέρυσι τέτοια εποχή πέτυχε δυο γκολ στην τρομερή ανατροπή της Σίτι απέναντι στην Άστον Βίλα για την δεύτερη διαδοχική χρονιά κυριαρχίας των «πολιτών» στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «χωριάτες» είχαν πάει να σοκάρουν την γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ, η Λίβερπουλ έτρεχε να κάνει το καθήκον της απέναντι στην Γουλβς και είχε αποκτήσει ελπίδα. Ο Γκουντογκάν, όμως, το... ξέκοψε για τους «κόκκινους» και χάρισε στους «πολίτες» το τρόπαιο που ήρθε σε ακόμα ένα δραματικό φινάλε αγωνιστικής περιόδου.

Στα 6 πιο πρόσφατα παιχνίδια του, ο πολύπειρος χαφ, του οποίου το μέλλον στη Σίτι μόνο σίγουρο δεν είναι για το φετινό καλοκαίρι, έχει σκοράρει ισάριθμες φορές και έχει 2 ασίστ. Μάλιστα, είναι τόσο ταπεινός που μιλώντας στην τηλεόραση λίγο μετά τη φιέστα της Σίτι στο παιχνίδι με την Τσέλσι, δεν θέλησε καν να χαρακτηρίσει «σπουδαίο ποδοσφαιριστή» τον εαυτό του, κάτι που όμως το έκανε ο Ρόι Κιν, τονίζοντάς του ότι θα έπρεπε να είναι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης