Ο Εζίλ αποσύρθηκε, ο Σάντσες προτιμά… Σαουδική Αραβία στα 34: Τους θυμάστε όμως στην Άρσεναλ; (vid)

Την θυμάστε την Άρσεναλ του 2016; Μία εκπληκτική ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, αλλά δεν κατάφερε να «γράψει» ιστορία, καθώς μπροστά της, εκείνη τη σεζόν, έμελλε να βρίσκεται η Λέστερ. Πρωταγωνιστές για τους «κανονιέρηδες» τότε; Ο Μεσούτ Εζίλ και ο Αλέξις Σάντσες. Δύο παίκτες με εντελώς διαφορετικές επιλογές στα 34 τους έτη!



Ο Εζίλ αποσύρθηκε, ο Σάντσες προτιμά… Σαουδική Αραβία στα 34: Τους θυμάστε όμως στην Άρσεναλ; (vid)

Πρόκειται για δύο πλήρως διαφορετικές επιλογές και για δύο εκ δια μέτρου αντίθετες ποδοσφαιρικές λογικές, παρά το γεγονός πως η συνύπαρξή τους στο γήπεδο ήταν απολαυστική.

Ποιος θα λησμονήσει την Άρσεναλ του 2016; Την τελευταία, καλύτερη ομάδα που παρακολουθήσαμε υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ, με τους «κανονιέρηδες» να διεκδικούν το πρωτάθλημα, να πιστεύουν πως μπορούν να το πάνε στο «Έμιρεϊτς», αλλά να μην τα καταφέρνουν εξαιτίας του… Κλαούντιο Ρανιέρι.

Τότε ακριβώς ορίζεται η παραμυθένια σεζόν της Λέστερ, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτά που έκαναν τότε ο Μεσούτ Εζίλ με τον Αλέξις Σάντσες, δεν έχουν προηγούμενο. Ουδείς θα ξεχάσει τις συνεργασίες του, τα γκολ με κεφαλιά του Γερμανού επιτελικού μέσου με ασίστ του Χιλιανού και το απίθανο παιχνίδι αμφότερων απέναντι στην Τσέλσι, στο εντός έδρας 3-0 της Άρσεναλ στο ημίχρονο.

 

Επτά χρόνια έχουν μεσολαβήσει από τότε και όλα έχουν αλλάξει. Ο πρώτος αποσύρθηκε από το αγαπημένο του άθλημα, το οποίο ναι μεν μας έκανε να λατρέψουμε λίγο παραπάνω, αλλά μάλλον ο ίδιος δεν το είχε τόσο ψηλά όσο εμείς. Στα 34 του έτη, και έπειτα από δύσκολες για τον Εζίλ σεζόν στην Τουρκία, αποφάσισε να ασχοληθεί με την οικογένειά του και να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Όσον αφορά τον Αλέξις Σάντσες; Όχι μόνο συνεχίζει, αλλά έχει και επίσημη πρόταση από τη Σαουδική Αραβία, με ετήσιες απολαβές… 10 εκατομμυρίων και οψιόν ανανέωσης για 365 ακόμη ημέρες. Το σκέφτεται και μοιάζει θετικός.

Πιθανώς και ο Εζίλ να προσεγγίστηκε από έναν σύλλογο που εδρεύει εκτός Ευρώπης. Δεν ήθελε όμως. Έχασε την όρεξή του για το ποδόσφαιρο. Απεναντίας, ο Χιλιανός θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται. Ψυχολογικά απείχαν πολύ και οι επιλογές τους στα 34 τους χρόνια, το αποδεικνύουν. Ποδοσφαιρικά όμως ταυτιζόντουσαν. Και οι φίλοι της Άρσεναλ δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις απολαυστικές συνεργασίες τους…

Δημήτρης Μανάκος