Οι 5 μεγαλύτερες «ληστείες» της Λίβερπουλ επί Κλοπ

Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την μεταγραφή του Αλέξις ΜακΆλιστερ για 35 εκατ. ευρώ και το England365 ανατρέχει στο παρελθόν για να βρει άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, όπου οι ιδιοκτήτες της εφάρμοσαν τέλεια το μεταγραφικό πλάνο, απ’ όταν ήρθε στον σύλλογο ο Γιούργκεν Κλοπ.



Οι 5 μεγαλύτερες «ληστείες» της Λίβερπουλ επί Κλοπ

Το ποσό που θα δοθεί στην Μπράιτον δεν είναι αμελητέο. Πρόκειται όμως για έναν παίκτη που είναι 24 χρονών και που έχει κατακτήσει το Μουντιάλ με την Αργεντινή το περασμένο Δεκέμβριο στο Κατάρ, όντας αναπόσπαστο κομμάτι του ρόστερ της, ενώ παράλληλα η Λίβερπουλ τον παίρνει από μία ομάδα που ξέρει να πουλάει (π.χ. Κουκουρέγια για 65 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι). Αυτή, άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο.

Μοχάμεντ Σαλάχ (Ρόμα, 42 εκατ. ευρώ)

Εν προκειμένω το ποσό ίσως να είναι πάλι μεγάλο, αλλά είναι δεδομένο ότι στην σημερινή αγορά για να βρεθεί ένας παίκτης της ποιότητας του, η Λίβερπουλ θα ήθελε… τριψήφιο νούμερο. Οι αριθμοί τα λένε όλα, με τον Σαλάχ να έχει 139 γκολ στην Premier League και 44 στο Champions League, πέραν των όσων άλλων κάνει μέσα στο γήπεδο. Βρίσκεται οριακά εκτός 10άδας σε αμφότερες τις λίστες, με τον ίδιο να έχει υπογράψει πρόσφατα το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του κλαμπ!

Άντι Ρόμπερτσον (Χαλ, 9 εκατ. ευρώ)

Το παράδειγμα του Σκωτσέζου ίσως και να αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό. Οι «κόκκινοι» είδαν στο πρόσωπο του έναν παίκτη με τεράστιες δυνατότητες που προσέφερε πολύ μοναδικά χαρακτηριστικά και εκμεταλλεύτηκαν τον υποβιβασμό της Χαλ, για να τον αποκτήσουν σε μία ιδανική τιμή. Και αποδείχθηκε… λίρα εκατό, όντας ο πρώτος αμυντικός σε ασίστ στην ιστορία της Premier League.

Τζέιμς Μίλνερ (Μάντσεστερ Σίτι, ελεύθερος)

Ο Μίλνερ ήρθε στην Λίβερπουλ προς το τέλος της καριέρας του, παρ’ όλα αυτά δεν είχε ποτέ ως σκοπό να πάρει ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο προτού αποσυρθεί. Έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα και αυτό αποδεικνύεται όταν στα 37 του χρόνια, στην τελευταία του σεζόν στον σύλλογο, είναι ο παίκτης που κατέγραψε την καλύτερη επίδοση σε χιλιόμετρα που διένυε στον αγωνιστικό χώρο ανά 90’ στην κατηγορία!

Ζοέλ Ματίπ (Σάλκε, ελεύθερος)

Ο σύλλογος ξέρει πώς να αναγνωρίζει αξία, εκεί που κανείς άλλος δεν την παρατηρεί. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Ματίπ, ο οποίος υπέγραψε ως ελεύθερος από την Σάλκε και αποτέλεσε βασικότατο κομμάτι όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα περισσότερο, κιόλας, στις δύο πιο επιτυχημένες σεζόν επί Κλοπ (2018/19, 2019/20), όπου άφησε στην… άκρη τα προβλήματα τραυματισμού που τον μάστιζαν σε έναν μεγάλο βαθμό.

Χάρβεϊ Έλιοτ (Φούλαμ, 1.7 εκατ. ευρώ)

Μία τελείως διαφορετική συνθήκη, αφού πρόκειται για την μοναδική που η αξιολόγηση της μεταγραφής και της «κλεψιάς», γίνεται κυρίως βάση των προσδοκιών που υπάρχουν. Ο Έλιοτ είναι ο 2ος νεότερος παίκτης που έχει παίξει σε αγώνα της Premier League, η Λίβερπουλ τον πήρε για ένα… συμβολικό ποσό και φέτος είχε 31 συμμετοχές με την ομάδα, αναδεικνύοντας το ταλέντο που τον διακατέχει.

Χρήστος Σκούρας