Αγουέρο, Ρόδρι και το… 16: Τα δύο σπουδαιότερα γκολ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι συνδέονται! (vids)

Μπορεί κανείς να συσχετίσει τον Κουν Αγουέρο με τον Ρόδρι; Μοιάζει οξύμωρο. Άλλη θέση, διαφορετική δεκαετία, εντελώς άλλη Μάντσεστερ Σίτι. Και όμως, Ισπανός και Αργεντίνος συνδέονται από ένα πολύ χαρακτηριστικό πράγμα!



Αγουέρο, Ρόδρι και το… 16: Τα δύο σπουδαιότερα γκολ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι συνδέονται! (vids)

Πρόκειται για το δεύτερο πιο σημαντικό γκολ που πιθανώς πανηγύρισαν ποτέ οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ρόδρι βλέπει τη μπάλα να έρχεται στα πόδια του, στο «Ατατούρκ» της Τουρκίας και ενώ η Μάντσεστερ Σίτι λογίζεται ως το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο απέναντι στην Ίντερ.

Ο καθρέφτης που ονομάζεται… γήπεδο, δεν έχει δικαιολογήσει προς το παρόν τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ρόδρι πλησιάζει προς την μπάλα. Το πλασέ του είναι άψογο. Ο Ονάνα δεν έχει περιθώριο αντίδρασης και το 1-0 είναι γεγονός.

 

Αυτό χρειαζόταν για να «κλειδώσει» το δεύτερο τρεμπλ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Ρόδρι να γίνεται ο μοναδικός στην… ύπαρξή της, που σκοράρει σε τελικό Champions League.

Μερικά χρόνια νωρίτερα, το 2012, ο Κουν Αγουέρο βάζει το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του απέναντι στην ΚΠΡ. Όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν θα λησμονηθεί ποτέ. Κάνει το σκορ 3-2, στην τελευταία φάση του ματς στο «Έτιχαντ» και οι «πολίτες» κατακτούν το πρώτο τους πρωτάθλημα στον 21ο αιώνα και φυσικά, τον σημαντικότερο τίτλο τους, στην εποχή των Σαουδαράβων.

 

Η ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι χαρακτηρίζεται από αυτά τα δύο γκολ. Πώς να τα ξεχάσεις; Πώς να τα παραγράψεις και να προχωρήσεις παρακάτω; To πρώτο της πρωτάθλημα στην Premier League και το «παρθενικό» Champions League ολόκληρης της ιστορίας της.

Δώρο από τον Κουν Αγουέρο και τον Ρόδρι. Τους παίκτες που στα εν λόγω ματς, φορούσαν τη φανέλα με τον αριθμό «16». Μπορεί πλέον να το αποσύρει η Μάντσεστερ Σίτι. Ή καλύτερα όχι. Ας δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος που θα το φορέσει. Και ας φαντάζει… αντιποδοσφαιρικό!

Δημήτρης Μανάκος