Ο Πεπ ήξερε από χρόνια ότι ο Στόουνς μπορούσε ν’ ανατρέψει τα δεδομένα (vid)

Ο Τζον Στόουνς κατάφερε στον πρόσφατο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ να καλύψει εν μέρει και το κενό που άφησε ο τραυματίας, Κέβιν Ντε Μπρόινε. Κι όμως, ο Πεπ ήταν σίγουρος πως εν καιρώ, ο Άγγλος αμυντικός θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε έναν… νέο ποδοσφαιριστή. Τα έλεγε από το 2017…  



Ο Πεπ ήξερε από χρόνια ότι ο Στόουνς μπορούσε ν’ ανατρέψει τα δεδομένα (vid)

Ο Καταλανός προπονητής είχε κάνει τον Στόουνς την δεύτερη μεταγραφή του μετά την πρόσληψη στην Μάντσεστερ Σίτι, το καλοκαίρι του 2016.

Και το ποσό που διέθεσαν οι «πολίτες», αυτά τα 50 εκατομμύρια με τα οποία ο διεθνής αμυντικός μετακινήθηκε από την Έβερτον στους «πολίτες», αυτομάτως προκάλεσε την έντονη κριτική που εμφανιζόταν αμέσως, με την πρώτη μέτρια ή κακή εμφάνιση του ποδοσφαιριστή.

Ο Στόουνς έφτασε εν έτει 2023 να παίζει τόσο ως «6άρι», όσο και ως «8άρι», όπως το έκανε με απόλυτη ψυχραιμία και επιτυχία στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πόλη απέναντι στην Ίντερ.

Ξεκινώντας το ματς υποτίθεται ότι θα αγωνιζόταν δίπλα στον Ρόδρι, όπως το έκανε και στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όμως, οι ανάγκες που προέκυψαν, τον έσπρωξαν ακόμα πιο μπροστά! Σχεδόν… 8άρι έπαιξε ο Τζον Στόουνς! Και δεν το φοβήθηκε καν! Γιατί έχει τέτοια προσωπικότητα και απολαμβάνει τέτοια εμπιστοσύνη από τον Γκουαρδιόλα που κατάφερε πάνω στο χορτάρι να βγάλει αυτό που μπορεί και που αρμόζει στο επίπεδο της Σίτι.

Πίσω στο 2017, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε… προειδοποιήσει. «Έχει την πιο ισχυρή προσωπικότητα απ’ όλους μας εδώ μέσα! Τα πιο … βαριά καρύδια! Αγαπώ τέτοιους ποδοσφαιριστές. Με την πίεση πάνω του, με την κριτική να πέφτει πάνω του, με τα μεγάλα του λάθη, τον αγαπώ, αγαπώ αυτούς τους παίκτες με τέτοια προσωπικότητα, γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις στόπερ όταν είμαι προπονητής εγώ». Και μάλλον το process είχε αρχίσει από τότε…

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης