Γι’ αυτό ήταν… Rodri’s on fire: Ο καλύτερος όλων στην ανάκτηση της κατοχής!

Πέτυχε το μοναδικό γκολ του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ με μαεστρικό πλασέ. Άκουσε από τους συμπαίκτες του στ’ αποδυτήρια να τον αποθεώνουν με το «Rodri’s on fire»! Η γενικότερη συνεισφορά του στο τρεμπλ, ασύγκριτη. Πλέον, η αποστολή … ανάκτησης της κατοχής, έχει το όνομά του, αφού ήταν ο κορυφαίος του Τσάμπιονς Λιγκ!  



Γι’ αυτό ήταν… Rodri’s on fire: Ο καλύτερος όλων στην ανάκτηση της κατοχής!

O Ισπανός χαφ είναι από τα πιο πολύτιμα «εργαλεία» που θα μπορούσε να έχει ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη θέση του. Δεν κάνει κάτι εντυπωσιακό. Απλά κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του. Σιγουρεύει το παιχνίδι. Προσφέρει ψυχραιμία, αφού η γλώσσα του σώματός του είναι τέτοια που δεν μπορεί να σε αγχώσει αυτός ο άνθρωπος.

Στον τελικό της Πόλης, το περασμένο Σάββατο, βρέθηκε εκεί που έπρεπε, τη στιγμή που έπρεπε και κατάφερε με το πλασέ που ήταν απόλυτα ζυγισμένο ώστε να περάσει ακριβώς δίπλα από δυο κορμιά και να καταλήξει στα δίχτυα, να χαρίσει το τρόπαιο στη Σίτι. Τον τίτλο που ολοκλήρωσε το ονειρώδες τρεμπλ.

Για να φτάσει, όμως, η ομάδα του Μάντσεστερ σε αυτό το… δυσκολότερο τρόπαιο όλων, όπως σχολίασε και ο Πεπ στις flash interviews μετά το παιχνίδι με την Ίντερ, ο Ρόδρι έπρεπε να φροντίσει για πολλά άλλα πράγματα. Ένα από τα κυριότερα, ήταν η ανάκτηση της κατοχής της μπάλας για το νέο build-up και τη νέα επίθεση που θα έκανε κάθε φορά η ομάδα του.

Σε αυτό το κομμάτι, ήταν κορυφαίος όλων σε ολόκληρο το Τσάμπιονς Λιγκ! Φυσικά παρέλαβε και το βραβείο του Man of the Match για τον τελικό λόγω του γκολ, αλλά ο Ρόδρι, κατάφερε ν’ ανακτήσει την κατοχή 105 φορές συνολικά σε ολόκληρη την διοργάνωση για φέτος! Αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλου ποδοσφαιριστή που εμφανίστηκε στο τουρνουά με τ’ αστέρια την σεζόν 2022-2023, κατά τουλάχιστον 26 φορές και είναι ο μεγαλύτερος μετά από 15 χρόνια και τον Κλοντ Μακελελέ (109)!

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης