Ακάντζι – Χάαλαντ: Από τα καλύτερα… 70 εκατομμύρια της Σίτι

Είναι ελάχιστα τα χρήματα. Με δεδομένο ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά και τα επίπεδα στα οποία έχουν φτάσει τα ποσά των μεταγραφών. Κι όμως, ο Χάαλαντ «σκόρπισε» τους πάντες στην Πρέμιερ, με τον Ακάντζι να έχει ρόλο στο γκολ που έχρισε την Σίτι Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τα 70 εκατ.λίρες των δυο τους, είναι από τις καλύτερες επενδύσεις του κλαμπ.  



Ακάντζι – Χάαλαντ: Από τα καλύτερα… 70 εκατομμύρια της Σίτι

Ακριβώς πριν από έναν χρόνο, αυτό το ψηλό το παλικάρι με το ξανθό μαλλί και την αγριωπή έκφραση, που όμως είναι πραγματικά ένα ευγενικό και ντροπαλό παιδί, υπέγραψε το συμβόλαιό του με την Μάντσεστερ Σίτι. Κόστισε μόλις 50 εκατομμύρια. Και ό,τι πέτυχε, είναι πλέον χιλιογραμμένο και χιλιοειπωμένο.

Σε 53 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 52 τέρματα και κατέκτησε τρία τρόπαια. Ο πρώτος σκόρερ των «πολιτών» στο πρωτάθλημα με 36 τέρματα καταγράφοντας ρεκόρ και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έφτασε με άνεση στα 12 γκολ, δίχως καν να βρει δίχτυα στα τελευταία τρία παιχνίδια!

Από την πλευρά του, ο Μανουέλ Ακάντζι ήταν επένδυση των 20 εκατομμυρίων από τον Πεπ Γκουαρδιόλα για τα στόπερ, αφού… μάλλον ο Καταλανός είχε έτοιμη την ιδέα της «μετάλλαξης» του Στόουνς σε αμυντικό χαφ. Οπότε δίπλα στον Ντίας έπρεπε να βρεθεί άλλος στόπερ, που θα πλαισίωνε τους Άκε και Λαπόρτ. Και έκανε την πανέξυπνη και αποφασιστική κάθετη – στην οποία στάθηκε και ο Ανρί λίγο μετά το παιχνίδι μιλώντας στην τηλεόραση – λίγο πριν το γκολ του Ρόδρι στον τελικό της Πόλης.

Συνάντησε ξανά τον Χάαλαντ, με τον οποίο αγωνίζονταν παρέα και στην Βεστφαλία για χάρη της Μπορούσια Ντόρτμουντ, όμως, τώρα είναι ένα δίδυμο που κόστισε… μόλις 70 εκατομμύρια. Και για όσα πρόσφεραν, όσα πέτυχαν και τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην πρώτη τους σεζόν στη Σίτι, το «μόλις» είναι η καλύτερη λέξη για να μπει δίπλα στο συνολικό ποσό των δύο μεταγραφών.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης