Μπορούν Γιουνάιτεντ και Τσέλσι να ανταγωνιστούν την Ρεάλ Μαδρίτης για χάρη του… Εμπαπέ;

Τον γύρο του κόσμου κάνει πλέον η είδηση πως ο Κίλιαν Εμπαπέ αποχωρεί από την Παρί Σεν Ζερμέν και επί της ουσίας αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μπορεί ο Γάλλος όμως να αγωνιστεί στην Premier League και αν… ναι, σε ποια ομάδα ταιριάζει; Η απάντηση στο England365!



Μπορούν Γιουνάιτεντ και Τσέλσι να ανταγωνιστούν την Ρεάλ Μαδρίτης για χάρη του… Εμπαπέ;

Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε ένα επίσημο φινάλε ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τον Κίλιαν Εμπαπέ. Δεν συνέβη πέρυσι, εκείνος επέλεξε να ανανεώσει για μία διετία το συμβόλαιό του με τους Παριζιάνους, αλλά όπως επισήμανε σε πρόσφατες δηλώσεις του, δεν είναι διατεθειμένος να φτάσει και στον τρίτο χρόνο που είχε υπογράψει, σε περίπτωση που αμφότερες πλευρές είναι ικανοποιημένες.

Συνεπώς, από τη στιγμή που είναι δεδομένο πως η συνεργασία των δύο πλευρών θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2024, οι επιλογές είναι δύο… Είτε θα υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο «Παρκ ντε Πρενς», είτε η Παρί θα αποφασίσει να τον πουλήσει στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, με ισχυρό οικονομικό αντάλλαγμα.

Σε διαφορετική περίπτωση άλλωστε θα τον χάσει ως ελεύθερο. Και δεν θα υπήρχε μεγαλύτερη αποτυχία για τους Γάλλους, από το να χάσουν το πιο ακριβό περιουσιακό τους στοιχείο, δίχως να βάλουν… ευρώ στα ταμεία τους

Καταλήγουμε λοιπόν πως το τέλος πλησιάζει και πως πιθανώς, ο Κίλιαν Εμπαπέ βιώνει τις τελευταίες του ημέρες στο Παρίσι. Η ερώτηση όμως είναι σαφής… Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, αν η Ρεάλ Μαδρίτης εν τέλει αποφασίσει να πάρει το αίμα της… πίσω και ως αντίποινα, να μην αποσπάσει την υπογραφή του, επειδή την απέρριψε πριν από ένα χρόνο.

Μπορεί κάποια αγγλική ομάδα, η οποία εντάσσεται στο Big 6, να τον αγοράσει; Η πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι, μοιάζει απίθανο να μπει στη συζήτηση, ακόμη και αν αποχωρήσουν ο Μαχρέζ, ο Μπερνάρντο Σίλβα και ο Γκιντογκάν. Φαντάζει καλυμμένη με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, θέλει να επενδύσει πάνω στον Χούλιαν Άλβαρες, που έχει κατακτήσει τα πάντα μέχρι και τα 23 του χρόνια.

Περνάμε στους δύο συλλόγους του Βορείου Λονδίνου. Τόσο η Άρσεναλ, όσο και η Τότεναμ, δεν θα μπορούσαν οικονομικά να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Επομένως, δεν περιλαμβάνονται καν στην κουβέντα.

Ακολουθεί η Λίβερπουλ, η οποία όπως απέδειξε και με τον Αλέξις Μακ Άλιστερ, δεν έχει σκοπό να προβεί σε μεταγραφές – φαντεζί, αλλά σε ουσιαστικές κινήσεις, για να περάσουμε στους δύο συλλόγους που έχουν τους… πόρους, για να επιχειρήσουν να τον πείσουν να μετακομίσει στο «Νησί»: τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι.

Η πρώτη μοιάζει το δεύτερο φαβορί για να τον διεκδικήσει, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί να καλύψει το συμβόλαιό του, αγωνιστικά τον χρειάζεται και ο ίδιος δεν θα ήταν αρνητικός λογικά στο εν λόγω ενδεχόμενο, με τους «κόκκινους διαβόλους» να έχουν επιστρέψει και στο Champions League.

Όσον αφορά την Τσέλσι, οι «μπλε» αποτελούν τη μοναδική αγγλική ομάδα που οικονομικά μπορεί να τον πάρει… χθες. Ο Τοντ Μποέλι ξοδεύει αλόγιστα και οι απαιτήσεις του Εμπαπέ δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα. Αγωνιστικά φαντάζει απαραίτητος, θα αγωνιζόταν ως σέντερ φορ και θα σηματοδοτούσε πιθανώς την ολική αναγέννηση των Λονδρέζων, με «αγκάθι» την απουσία τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αποχωρεί από την Παρί γιατί αισθάνεται πως δεν διεκδικεί το Champions League. Είναι δυνατόν να μην αποφασίσει να πάει σε ομάδα που τουλάχιστον… αγωνίζεται σε αυτό;

Από εκεί και πέρα, δεν υφίσταται άλλο club που μπορεί να μπει στην κουβέντα. Η Νιούκαστλ θα έχει περιορισμένο budget μεταγραφών, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, και η Μπράιτον με την Άστον Βίλα, δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα, ούτε το… πρεστίζ, για να προσελκύσουν τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν.

Μένουμε λοιπόν στις… δύο. Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι. Φυσιολογικές επιλογές. Αλλά σε κάθε τι που μοιάζει… νορμάλ, πάντα κάνει την εμφάνισή της η «Βασίλισσα» της Ευρώπης!

Δημήτρης Μανάκος