Ο Ποτσετίνο, η νέα αρχή στην Τσέλσι και η δυσκολία… με το καλησπέρα

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα κάνει νέα αρχή στην Πρέμιερ στον πάγκο της Τσέλσι, θα συναντήσει ξανά τον Γιούργκεν Κλοπ και μάλιστα στην πρεμιέρα, όμως, ο Αργεντινός έχει ζοριστεί αρκετά απέναντι στους «κόκκινους» και τον Γερμανό.  



Ο Ποτσετίνο, η νέα αρχή στην Τσέλσι και η δυσκολία… με το καλησπέρα

Η ανακοίνωση του προγράμματος της νέας σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα, έφερε τις Τσέλσι και Λίβερπουλ αντιμέτωπες στην έναρξη του «Μαραθωνίου», με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να πραγματοποιεί την ολική επαναφορά του στην Λίγκα με τεράστια πρόκληση.

Και αναφέρουμε τη λέξη «τεράστια», γιατί ο «Ποτς» σε 16 παιχνίδια κόντρα στο κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ έχει μετρήσει 9 ήττες, στη δεύτερη χειρότερη επίδοση που έχει απέναντι σε συγκεκριμένη ομάδα στη Λίγκα, πίσω από τις 11 ήττες από την Μάντσεστερ Σίτι.

Μάλιστα, από τις 3 νίκες που έχει πετύχει απέναντι στους «κόκκινους», μονάχα η μία ήταν στην εποχή που στο «τιμόνι» της Λίβερπουλ βρισκόταν ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος του έχει πάρει και το ευρωπαϊκό τρόπαιο στον τελικό του 2019 στη Μαδρίτη. Τότε που είχε σημειωθεί η… αρχή του τέλους για την παρουσία του Ποτσετίνο στην τεχνική ηγεσία της Τότεναμ…

Παράλληλα, η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή «τρέχει» την καλύτερη επίδοση αήττητου σερί σε έναρξη αγωνιστικής περιόδου, με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες τα τελευταία 10 χρόνια. Η τελευταία φορά που οι «κόκκινοι» έκαναν στραβό ξεκίνημα, ήταν την σεζόν 2012-2013, όταν τότε επί εποχής Μπρένταν Ρότζερς είχαν ηττηθεί 3-0 από την Γουέστ Μπρομ στο «Χόθορνς».

Κώστας Ζάλιαρης