«Έφυγε» ο θρύλος των Γιουνάιτεντ και Λιντς, Γκόρντον ΜακΚουίν

Το άλλοτε μέλος της τρομερής Λιντς του Ντον Ρέβι και Κυπελλούχος Αγγλίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Γκόρντον ΜακΚουίν «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 70 ετών έχοντας ταλαιπωρηθεί από την άνοια τα τελευταία δύο χρόνια…  



«Έφυγε» ο θρύλος των Γιουνάιτεντ και Λιντς, Γκόρντον ΜακΚουίν

Ο παλαίμαχος αμυντικός, έβλεπε πολύ συχνά ποδόσφαιρο μέχρι και τις τελευταίες του ημέρες, ενώ, όταν τον επισκέπτονταν θρύλοι του παρελθόντος και άλλοτε συμπαίκτες του, τους θυμόταν παρά την άνοια που τον ταλαιπωρούσε!

Αυτό ανέφερε η κόρη του, Χέιλι, η οποία και γνωστοποίησε τον θάνατό του.

Ο Γκόρντον ΜακΚουίν ήταν μέλος της Λιντς του αείμνηστου Ντον Ρέβι που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1974, ενώ, το 1978 μετακινήθηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία πραγματοποίησε 184 συμμετοχές, κατακτώντας και το Κύπελλο του ’83.

Το ΄75 ήταν φιναλίστ Κυπέλλου, όπως επίσης και το ’79, ενώ, δυο φορές βρέθηκε στην καλύτερη 11άδα της χρονιάς από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.

Με την εθνική ομάδα της Σκωτίας συμπλήρωσε 30 συμμετοχές και είχε μπει στο Hall of Fame του ποδοσφαίρου της χώρας, το 2012.

Όταν «κρέμασε» τα παπούτσια του, εργάστηκε στην Airdrieonians και αργότερα στην Μίντλεσμπρο το 1997-2001. Βρήκε δουλειά και στο SkySports ως τηλεσχολιαστής, μέχρι να επιστρέψει στα γήπεδα ως scout της Μίντλεσμπρο το 2008.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης