Όταν οι πόρτες έκλειναν η μία μετά την άλλη, ο Έζε διατηρούσε την πίστη του

Ο Εμπερέτσι Έζε, το βράδυ της 16ης Ιουνίου του 2023, κατάφερε να κάνει το ντεμπούτο του στο τμήμα ανδρών της εθνικής Αγγλίας. Εξαργύρωσε την θετικότατη σεζόν του με την Κρίσταλ Πάλας. Η ομάδα αυτή τον πίστεψε περισσότερο από κάθε άλλη και δεν του έκλεισε την πόρτα, όπως συνέβη με αρκετά άλλα κλαμπ από τα οποία πέρασε…  



Όταν οι πόρτες έκλειναν η μία μετά την άλλη, ο Έζε διατηρούσε την πίστη του

Στο τελευταίο 20λεπτο της άνετης επικράτησης απέναντι στην Μάλτα (4-0) για τα προκριματικά του Euro 2024, o Εμπερέτσι Έζε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Τζέιμς Μάντισον.

Αυτό είναι το ντεμπούτο του με το τμήμα ανδρών της εθνικής ομάδας της Αγγλίας και ήρθε έπειτα από την εξαιρετική σεζόν που έκανε εκείνος με τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας στην Πρέμιερ Λιγκ. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επαναφορά του Ρόι Χότζον στον πάγκο των «αετών», αφού, με τον πολύπειρο κόουτς, ο Έζε έδειξε να «κολλάει» αμέσως σε όσα του ζητούσε και έπρεπε να κάνει στο γήπεδο.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής έπρεπε να ξεπεράσει πολλές ποδοσφαιρικές απογοητεύσεις για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο και να είναι μέλος της εθνικής ομάδας στην προσπάθεια για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του επόμενου καλοκαιριού.

Καμία από τις ομάδες στις οποίες βρέθηκε στο παρελθόν στην διαδρομή του μέχρι και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας, δεν τον εκτίμησε. Όλες τον άφησαν να φύγει. Από την Άρσεναλ, στα τμήματα υποδομής της οποίας ξεκίνησε, μέχρι την Φούλαμ, την Ρέντινγκ και την Μίλγουολ. Όλες τον άφησαν ελεύθερο κάποια στιγμή δίχως να θελήσουν να επενδύσουν σ’ εκείνον όσο ακόμα ήταν υπό… επεξεργασία και ανάπτυξη στις υποδομές τους.

Η ΚΠΡ ήταν εκείνο που τον οδήγησε μέχρι και την πρώτη ομάδα, έχοντας μετακινηθεί εκεί το 2016, ωστόσο, οι Ρέιντζερς το 2017 τον δάνεισαν στην Γουίκομ και τελικά αγωνίστηκε ως μέλος της Κουίνς Παρκ από τον χειμώνα του 2018 έως και το καλοκαίρι του 2020. Την τελευταία τριετία η Πάλας έχει κάνει όλη τη δουλειά μαζί του και αυτός έχει φτάσει να δικαιώσει τον σύλλογο στον απόλυτο βαθμό.

Κώστας Ζάλιαρης