Πώς είναι να παίρνεις κούπα κάθε 22 ματς; Ας απαντήσει ο Ρούμπεν Ντίας! (vids)

Αν και του πήρε χρόνο να συνηθίσει κινήσεις, δύναμη αντιπάλων και την απαραίτητη εκρηκτικότητα της Πρέμιερ Λιγκ, ο Ρούμπεν Ντίας έχει φτάσει να πανηγυρίζει τρόπαιο κάθε 22,2 παιχνίδια στη θητεία του στην Μάντσεστερ Σίτι!  



Πώς είναι να παίρνεις κούπα κάθε 22 ματς; Ας απαντήσει ο Ρούμπεν Ντίας! (vids)

Στη φετινή φιέστα στο Μάντσεστερ μετά και το τρεμπλ, είχε φορέσει και τα τρία μετάλλια που του αναλογούσαν για φέτος μετά το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Είχε βγάλει την μπλουζα του για να φαίνονται καλύτερα τα … παράσημα κρεμασμένα στον λαιμό του και έπαιρνε τα τρόπαια να τα δείξει στον κόσμο που είχε κατακλύσει τους δρόμους και αποθέωνε τους φετινούς θριαμβευτές του αγγλικού ποδοσφαίρου.

 

 

Ο Ρούμπεν Ντίας σε αυτό το three-peat που «τρέχει» η Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει καταγράψει στο βιογραφικό του πως είναι Πρωταθλητής σε καθεμιά από τις χρονιές που έχει αποτελέσει μέλος των «πολιτών» από τη στιγμή που ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να τον προσθέσει στο ρόστερ.

Και η αλήθεια είναι ότι η αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ίσα – ίσα. Του πήρε χρόνο να συνηθίσει τα δεδομένα της Πρέμιερ Λιγκ και μέχρι να φτάσει στο σημείο να παρουσιαστεί ως ένας εκ των πιο αξιόπιστων αμυντικών στη Λίγκα, χρειάστηκε… πολλή υπομονή από τον Καταλανό προπονητή του κλαμπ.

 

 

Εν έτει 2023 και με την Σίτι να έχει πανηγυρίσει το ιστορικό τρεμπλ με το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, ο Ρούμπεν Ντίας μόνο δικαίωση σκορπίζει σε όσους τον πίστεψαν στο κλαμπ και κυρίως στον Πεπ που επέμεινε μαζί του και τον έκανε κι αυτόν… μηχανή. Πώς αλλιώς, άλλωστε, θα έφτανε σε κούπες ανά 22,2 παιχνίδια; Έκανε τη δουλειά και «κούμπωσε» με τα υπόλοιπα κομμάτια της μεγάλης, γαλάζιας μηχανής που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Πρέμιερ.

 

 

Πίσω στο 2021, λίγο μετά τον χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι και σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο, είχε αναφέρει ότι: «Δεν χάσαμε το παιχνίδι, απλά κάναμε ακόμα ένα βήμα προς την επίτευξη του μεγάλου μας στόχου».

Εκείνη η απάντηση ίσως θεωρήθηκε υπεροπτική, αλλά ο Ρούμπεν και όλοι στη Σίτι, τελικά μάλλον το είδαν κάπως έτσι. Και αφού ξαναπλησίασαν το 2022 αλλά υπέστησαν απίστευτο αποκλεισμό από την ασταμάτητη Ρεάλ, φέτος ήταν η πιο έτοιμη και η πιο αποτελεσματική ομάδα για να φτάσει στο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

 

 

«Και στην τελική, είναι άλλη μια μέρα στη δουλειά» έλεγε εν μέσω… ποδοσφαιρικής μέθης πλάι στον Κάιλ Γουόκερ μετά τον ευρωπαϊκό τελικό με την Ίντερ. Και κάπου εδώ αποτυπώνεται στο πρόσωπο και στην νοοτροπία του Ρούμπεν, αυτό που ζητάει κάθε φορά ο Γκουαρδιόλα στ’ αποδυτήρια από τους παίκτες του: «Θέλω να βλέπω τους μαχητές μου». Κι αυτό ενσαρκώνει απόλυτα ο Ντίας.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης