Κυπελλούχοι και φίλοι: Πογιέτ και Ντεσάν είχαν πανηγυρίσει παρέα το FA Cup στην Τσέλσι (vid)

Συνυπήρξαν για μια σεζόν, αλλά ήταν αρκετή για να χαρούν κάτι παρέα. Οι Πογιέτ και Ντεσάν έδειξαν και στο ματς της Γαλλίας με την Ελλάδα την εξαιρετική σχέση που έχουν διατηρήσει μεταξύ τους, έχοντας ιδρώσει και μοχθήσει μαζί στην Τσέλσι της σεζόν 1999-2000, κατακτώντας και το Κύπελλο Αγγλίας.  



Κυπελλούχοι και φίλοι: Πογιέτ και Ντεσάν είχαν πανηγυρίσει παρέα το FA Cup στην Τσέλσι (vid)

Οι δύο παλιόφιλοι κοντραρίστηκαν στα προκριματικά του Euro 2024 στο Παρίσι, το βράδυ της Δευτέρας και θα έχουν μπροστά τους ακόμα μια ευκαιρία να τα ξαναπούν, όταν οι «τρικολόρ» θα επισκεφθούν την Αθήνα για το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι ενόψει… Γερμανίας.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ τα έλεγε με τον Ντεσάν στη φάση του πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση του «Stade de France», όταν ο Μαυροπάνος δεν πρόσεξε τον Γκριεζμάν και τον χτύπησε με το παπούτσι στο κεφάλι.

Οι δύο νυν ομοσπονδιακοί προπονητές έπαιξαν μαζί για έναν χρόνο, αφού, ο Ντεσάν πήγε στο Λονδίνο από την Γιουβέντους το καλοκαίρι του 1999 και ο Πογιέτ αποχώρησε από εκεί το 2001, όντας Κυπελλούχος Αγγλίας. Μάλιστα, σ’ εκείνο τον τελικό, οι δυο τους είχαν αγωνιστεί σε ολόκληρο το ματς απέναντι στην Άστον Βίλα στο παλιό «Γουέμπλεϊ», με το γκολ του Ρομπέρτο Ντι Ματέο να κάνει την διαφορά.

Στο πρωτάθλημα οι «μπλε» της πρωτεύουσας είχαν τερματίσει στην 5η θέση, στο Τσάμπιονς Λιγκ η πορεία σταμάτησε στα προημιτελικά από την Μπαρτσελόνα, ενώ, στο Λιγκ Καπ ήρθε αποκλεισμός στον 3ο γύρο από εντός έδρας ήττα σε ματς με την Χάντερσφιλντ! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας είχε καταφέρει στο πρωτάθλημα να πετύχει 10 τέρματα, όσα και ο Τόρε Άντρε Φλο!

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης