Ο Σάκα έζησε το όνειρό του στο… Θέατρο των Ονείρων και η Άρσεναλ είναι πολύ τυχερή που «μεγαλώνει» μαζί της!

Απίστευτος Μπουκάγιο Σάκα στην αναμέτρηση της Αγγλίας με την Βόρεια Μακεδονία στο «Ολντ Τράφορντ», με τον παίκτη της Άρσεναλ να σημειώνει το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του!  



Ο Σάκα έζησε το όνειρό του στο… Θέατρο των Ονείρων και η Άρσεναλ είναι πολύ τυχερή που «μεγαλώνει» μαζί της!

Μπορεί κανείς να διανοηθεί τι έκανε ο Μπουκάγιο Σάκα στην τελευταία αναμέτρηση της εθνικής Αγγλίας πριν τις καλοκαιρινές διακοπές των ποδοσφαιριστών της;

Ναι, το ματς με τη Βόρεια Μακεδονία μπορεί να μην είναι κριτήριο, μιας και οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστιες, όμως ο νεαρός παίκτης της Άρσεναλ απέδειξε για ποιον λόγο ο Μικέλ Αρτέτα αποφάσισε να ανάψει το «πράσινο φως» για μεγάλη βελτίωση των οικονομικών απολαβών του.

Διότι μιλάμε ξεκάθαρα για τον ποδοσφαιριστή που αναμένεται να αποτελέσει το μέλλον της Εθνικής Αγγλίας. Είναι μόλις 21 ετών και έχει αποφασίσει να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής της, μόλις μία διετία μετά το χαμένο πέναλτι στο Wembley, στον τελικό του EURO, απέναντι στην Ιταλία.

 

Ο Σάκα μεγάλωσε απότομα και πλέον, μπορεί να αισθάνεται πως «έγραψε» ιστορία απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία. Σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του και έγινε ο νεότερος παίκτης της Εθνικής Αγγλίας που πράττει κάτι τέτοιο, μετά τον Θίο Γουόλκοτ, πριν από 16 χρόνια.

Από εκεί και πέρα, το «star boy» της Άρσεναλ μπήκε σε ένα… κλειστό club Άγγλών ποδοσφαιριστών, που έχουν πετύχει χατ-τρικ, πριν καν «κλείσουν» τα 21 τους χρόνια. Μία ειδική κατηγορία παικτών, που περιλαμβάνει τον Μάικλ Όοουεν, τον Πίτερ Κράουτς, τον Ζερμέν Ντεφό, τον Χάρι Κέιν, τον Ραχίμ Στέρλινγκ, τον Θίο Γουόλκοτ, και πλέον και τον ίδιο.

 

Ένα βράδυ που δεν θα λησμονήσει ποτέ ο Μπουκάγιο Σάκα. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα στο «Θέατρο των Ονείρων». Το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του είναι γεγονός. Και η Άρσεναλ μπορεί να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή που τον έχει στο ρόστερ της!

Δημήτρης Μανάκος