Βρείτε τις διαφορές: Τα γκολ - φωτοτυπία του Σάκα με Άρσεναλ και Αγγλία με το δεξί! (vids)

Θυμάστε το πρώτο γκολ του Μπουκάγιο Σάκα απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία; Με το δεξί πόδι, στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Κάπου το έχουμε ξαναδεί…



Βρείτε τις διαφορές: Τα γκολ - φωτοτυπία του Σάκα με Άρσεναλ και Αγγλία με το δεξί! (vids)

Γυρνάμε τον χρόνο αρκετά πίσω, αλλά στην σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα. Στην εξόρμηση της Άρσεναλ στο «Έλαντ Ρόουντ» με αντίπαλο τη Λιντς Γιουνάιτεντ.

Ένα δύσκολο ματς για την πρωτοπόρο, η οποία δεν δείχνει στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να πατά καλά στο γήπεδο, αλλά κατορθώνει, κόντρα στη ροή του ματς, να βρει το γκολ που θα της κάνει ευκολότερη τη συνέχεια.

Ωραία κάθετη πάσα του Μαρτίν Έντεγκααρντ και τρομερό τελείωμα του Μπουκάγιο Σάκα. Από τα δεξιά, πάνω στην κίνηση, με το «κακό» του πόδι, μην αφήνοντας κάποιο περιθώριο αντίδρασης στον Μελιέ.

Η μπάλα πήγε ψηλά, ο νεαρός γκολκίπερ της γηπεδούχου δεν μπορούσε να αντιδράσει και επί της ουσίας, ο Σάκα διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα, μιας και ένα γκολ μόλις ήθελε η Άρσεναλ για να φύγει με το τρίποντο από την έδρα των «παγωνιών».

Επιστρέφουμε στο… σήμερα. Η Εθνική Αγγλίας υποδεχόταν στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της για τη σεζόν 2022-23 τη Βόρεια Μακεδονία και ο 21χρονος επιθετικός της Άρσεναλ σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ σε ολόκληρη την καριέρα του, είτε σε συλλογικό, είτε σε εθνικό επίπεδο.

Πολλοί θα έχουν συγκρατήσει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, μιας και πρόκειται για ένα φανταστικό τελείωμα, εκτός περιοχής, με το αριστερό, αλλά μήπως να δώσουμε βάση στο πρώτο;

Πήρε τη μπάλα στη γωνία της περιοχής και ανάμεσα σε αυτήν και τον «χώρο» του τερματοφύλακα, την έφερε ασυναίσθητα στο δεξί και έκανε το 2-0, στην ευρεία νίκη με 7-0 της ομάδας του. Ναι, μοιάζει πολύ. Καλά καταλάβατε. Είναι ίδια τα δύο αυτά γκολ. Βρείτε τις διαφορές…

Δημήτρης Μανάκος