Η Μπόρνμουθ το είχε... μελετήσει: Μόνο το πρέσινγκ της Μπάγερν, ήταν πιο ουσιαστικό από της Βαγιεκάνο του Ιραόλα!

Η Μπόρνμουθ πήρε μία απρόσμενη απόφαση και απέλυσε τον Γκάρι Ο’Νιλ, παρότι εκείνος την διατήρησε στη Premier League με άνεση. Αντικαταστάτης του ο Άντονι Ιραόλα, ο οποίος «έχτισε» μία ομάδα στην Ράγιο Βαγιεκάνο που αρέσκεται να πιέζει ψηλά, με μόνο την Μπάγερν Μονάχου να το… κάνει καλύτερα!



Η Μπόρνμουθ το είχε... μελετήσει: Μόνο το πρέσινγκ της Μπάγερν, ήταν πιο ουσιαστικό από της Βαγιεκάνο του Ιραόλα!

Η επιλογή της Μπόρνμουθ να διώξει τον Γκάρι Ο’Νιλ ήρθε ξαφνικά, ωστόσο φαίνεται πως υπήρχε ένα σχέδιο και ένα πλάνο από τον σύλλογο. Εντός της ίδιας ημέρας, ο Ιραόλα ανακοινώθηκε ότι θα τον διαδεχθεί στον πάγκο και με μια πρώτη ματιά στις επιδόσεις του στη Ράγιο Βαγιεκάνο, εύκολα κανείς κατανοεί το γιατί αποτέλεσε τον διακαή πόθο και του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός την οδήγησε στην La Liga και την κράτησε εκεί με άνεση, , τερματίζοντας εν τέλει στην 11η και 12η θέση της βαθμολογίας, στις δύο σεζόν του εκεί. Το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει τον ίδιο, με την διατήρηση της κατοχής της μπάλας και την πίεση ψηλά, αποτελεί δύο από τους βασικούς λόγους όπου τον επέλεξαν τα «κεράσια».

Από τις 98 ομάδες που αγωνίστηκαν στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα την σεζόν 2022/23, η Βαγιεκάνο του Ιραόλα είχε 68 τελικές προσπάθειες που προέκυψαν από κλέψιμο και μόνο η Μπάγερν Μονάχου είχε περισσότερες.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας δημιούργησαν 73 τέτοιες ευκαιρίες, ενώ στην σχετική λίστα ακολουθεί η Μπράιτον, η Νάπολι και η Άρσεναλ.

Ο 40χρονος τεχνικός δήλωσε πρόσφατα ότι έχει εμπνευστεί από το στιλ του Μαρσέλο Μπιέλσα και η επιθετική προσέγγιση που τον διακρίνει, είναι πιθανό να μετατρέψει την Μπόρνμουθ σε μία ομάδα που όλοι θα θέλουν να παρακολουθήσουν...

Χρήστος Σκούρας