Ο Χάβερτς όσο κι αν πατούσε περιοχή, δεν είχε αυτό που έψαχνε η Τσέλσι…

Φορ περιοχής δεν είναι. Ίσως να έγινε από ανάγκη, ίσως να έπρεπε απλά να υπηρετήσει τον ρόλο, αλλά δεν ήταν αυτό. Και όσο κι αν ήθελε να πατάει στην περιοχή και να παίρνει θέση για γκολ, ο Κάι Χάβερτς δεν μπορούσε να προσφέρει στους «μπλε» αυτό που πραγματικά ήθελε το κλαμπ…  



Ο Χάβερτς όσο κι αν πατούσε περιοχή, δεν είχε αυτό που έψαχνε η Τσέλσι…

Πρώτος σκόρερ μέσα στη σεζόν για μια ομάδα στο πρωτάθλημα με 7 τέρματα, είναι επίδοση που θα μπορούσε να ταιριάζει ίσως ακόμα και σε σύλλογο που θα υποβιβαζόταν στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Η Τσέλσι κατάφερε να… κρατηθεί στην Πρέμιερ Λιγκ παρά την κάκιστη σεζόν που κατέγραψε και την οποία ίσως ήδη να έχουν ξεχάσει στο κλαμπ, έχοντας μετρήσει και τέσσερις διαφορετικούς προπονητές στον πάγκο της μέσα στην ποδοσφαιρική χρονιά.

Μάλιστα, σε επίπεδο πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκαν δύο μήνες κατά τους οποίους η Τσέλσι πέτυχε από ένα γκολ, πράγμα που φυσικά είναι… απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο για μια ομάδα που υποτίθεται ανήκει στους «Big-4».

Ο Κάι Χάβερτς αποχωρεί από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και αλλάζει γειτονιά για να συνεχίσει στην Άρσεναλ την καριέρα του, έχοντας αποτύχει με την μπλε φανέλα κι έχοντας να θυμάται κι εκείνος περισσότερο από κάθε άλλη ανάμνηση, το γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2021.

Την σεζόν 2022-2023, ο Γερμανός επιθετικός κατάφερε να κάνει 334 σπριντ προς την αντίπαλη περιοχή δίχως την μπάλα, προκειμένου να τοποθετηθεί και να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να έχουν κάποιον κοντά στην εστία, αλλά δεν πήγε τόσο καλά όλο αυτό. Τα 7 τέρματα είναι ελάχιστα. Με δεδομένο πως ο Έρλινγκ Χάαλαντ για την Σίτι έκανε 349 τέτοιες κινήσεις, σκόραρε 36 φορές και ήταν ο απόλυτος κίνδυνος για κάθε αντίπαλο, η τεράστια διαφορά των παικτών που τοποθετήθηκαν στη γραμμή κρούσης είναι κάτι παραπάνω από αντιληπτή.

Κώστας Ζάλιαρης