Η τρομερή σύμπτωση στο πρώτο Νοτς Κάουντι – Ρέξαμ σε επαγγελματικές κατηγορίες μετά από 16 χρόνια…

Περιπλανήθηκαν και οι δύο. Έφτασαν στο σημείο να αγωνίζονται σε μη επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά επέστρεψαν μαζί. Η Νοτς Κάουντι και η Ρέξαμ, η Ρέξαμ και η Νοτς Κάουντι θα βρίσκονται στη League Two από τη νέα σεζόν, και το πρώτο τους ματς μετά από 16 χρόνια στην 4η τάξη κατηγορία, φέρει μία εκπληκτική σύμπτωση από το μακρινό… 2008!  



Η τρομερή σύμπτωση στο πρώτο Νοτς Κάουντι – Ρέξαμ σε επαγγελματικές κατηγορίες μετά από 16 χρόνια…

Αποτέλεσαν και οι δύο τις κορυφαίες μακράν ομάδες της National League. Η Ρέξαμ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 111 βαθμούς και κέρδισε δικαιωματικά την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ήταν η καλύτερη ομάδα, ξεχώρισε από την αρχή και ολοκληρώνοντας τη σεζόν με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών, δεν θα μπορούσε παρά να γυρίσει στη League Two.

Παρόμοια ήταν και η κατάσταση με τη Νοτς Κάουντι. Προπορευόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια της περσινής National League, διέθετε την καλύτερη επίθεση, με κορυφαίο της τον Μακόλεϊ Λάνγκσταφ, αλλά θα έπρεπε να φτάσει στο σημείο να παίξει play – off στο Wembley, για να ακολουθήσει τους Ουαλούς. Και τα κατάφερε. Προέβη σε δύο μεγάλες ανατροπές και εξασφάλισε την άνοδό της στην διαδικασία των πέναλτι απέναντι στη Μπόρεχαμ Γουντ.

Και οι δύο πλέον θα βρεθούν στη League Two και θα τεθούν αντιμέτωπες σε επαγγελματική κατηγορία, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2007-08. Τότε, η Ρέξαμ είχε υποβιβαστεί ως τελευταία, με 40 βαθμούς σε 46 αναμετρήσεις και μόλις 10 νίκες, ενώ η αντίπαλός της… σώθηκε στο φινάλε, τερματίζοντας στην 21η θέση, με επτά πόντους περισσότερους.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως είναι η ημερομηνία που θα βρουν η μία την άλλη απέναντί της, στη League Two. Τότε, η Νοτς Κάουντι είχε υποδεχθεί τη Ρέξαμ στις 27 Οκτωβρίου και είχε επικρατήσει με 2-1.

Τώρα, 5.845 ημέρες μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται με μία ημέρα διαφορά. Στις 28 Οκτωβρίου, η Νοτς Κάουντι θα αναμένει τους Ουαλούς στο «σπίτι» της, στην πρώτη τους συνάντηση σε επαγγελματική κατηγορία, έπειτα από 835 εβδομάδες. Ίδιο γήπεδο, ίδια γηπεδούχος, ίδιο ζευγάρι, με μία… μέρα διαφορά. Εντυπωσιακό!

Δημήτρης Μανάκος