Ο Σαλάχ είχε τα λιγότερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις… τη χρονιά του πρωταθλήματος! (vids)

Η συμβολή του ακόμα και τότε ήταν καθοριστική για την επιστροφή στον θρόνο μετά από 30 χρόνια! Αν, ωστόσο, δει κανείς τους αριθμούς του «Φαραώ» στα έξι χρόνια που βρίσκεται στη Λίβερπουλ, θα διαπιστώσει πως τότε είχε τα λιγότερα τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, σε σχέση με καθεμιά από τις άλλες αγωνιστικές περιόδους στα κόκκινα!  



Ο Σαλάχ είχε τα λιγότερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις… τη χρονιά του πρωταθλήματος! (vids)

Ο Αιγύπτιος αστέρας θα έσβηνε έξι κεράκια στην αποψινή του τούρτα, αν γιόρταζε κάθε χρόνο την επέτειο από την ημέρα που έγινε επίσημα παίκτης της Λίβερπουλ.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ μετά και από το φινάλε της θητείας του Ρομπέρτο Φιρμίνο έμεινε πλέον ολομόναχος από την άλλοτε εκπληκτική τριπλέτα που απάρτιζε μαζί με τον Βραζιλιάνο, αλλά και τον Σαντιό Μανέ που συνεχίζει πια στην Μπάγερν Μονάχου.

Ο «Φαραώ» έχει πλέον να συνεργαστεί με τον Ντίας, τον Νούνιες, τον Ζότα και ενίοτε τον Γάκπο. Φέτος ολοκλήρωσε την σεζόν με νέα ρεκόρ δίπλα στ’ όνομά του, αν και τερμάτισε την Πρέμιερ με 19 γκολ, έναντι των 20 του Ιβάν Τόνεϊ, των 30 του Χάρι Κέιν και των 36 του εκπληκτικού Έρλινγκ Χάαλαντ.

 

 

Συνολικά, ωστόσο, σε όλες τις διοργανώσεις – έχοντας και τρία Golden Boots στην Λίγκα και όντας ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ στην Πρέμιερ – ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε δίχτυα 30 φορές!

Πρόκειται για την τρίτη καλύτερη επίδοσή του σε ό,τι αφορά σε όλα τα τουρνουά στα οποία έχει δώσει το «παρών» με τον σύλλογο, καταγράφοντας 51 συμμετοχές!

Είναι εντυπωσιακό πως την «χειρότερη» σεζόν του, την είχε κάνει την χρονιά που ο κορονοϊός άλλαξε τις ζωές όλων μας, αλλά δεν σταμάτησε την Λίβερπουλ από την διαδρομή μέχρι την κατάκτηση της κορυφής στην Αγγλία και την επιστροφή της στο ρετιρέ μετά από 30 ολόκληρα χρόνια! Τότε είχε παίξει σε 48 ματς και είχε σημειώσει 23 γκολ, ωστόσο, είχε τρομερή βοήθεια και… ήταν γραμμένο στ’ άστρα εκείνο το πρωτάθλημα εν μέσω πανδημίας.

Η κορυφαία ever ποδοσφαιρική χρονιά του σε επίπεδο σκοραρίσματος ήταν τα 44 τέρματα σε 52 ματς το 2017-2018, όταν είχε πρωτοφορέσει τα κόκκινα, ενώ, το 2021 και το 2022 ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές περιόδου με 31 γκολ (51 ματς αμφότερες τις χρονιές).

Όσο για το 2019, όπου η Λίβερπουλ είχε κάνει την τρομερή προσπάθεια χάνοντας τον τίτλο με 97 βαθμούς, κατακτώντας όμως το Τσάμπιονς Λιγκ στην Μαδρίτη έναντι της Τότεναμ, είχε 27 τέρματα σε 52 παιχνίδια.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης