Την προηγούμενη φορά που η Νόριτς είχε… πρεμιέρα εντός έδρας στην Championship, ανέβηκε στην Premier League!

Το πρόγραμμα της Championship είναι πλέον γεγονός και η Νόριτς κάνει πρεμιέρα στο «Κάροου Ρόουντ» με τη Χαλ, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. Να θυμίσουμε απλώς, πως την τελευταία φορά που ξεκίνησε τη σεζόν στην 2η τη τάξει κατηγορία στο «σπίτι» της, επέστρεψε στην Premier League.  



Την προηγούμενη φορά που η Νόριτς είχε… πρεμιέρα εντός έδρας στην Championship, ανέβηκε στην Premier League!

Πέρασαν 13 χρόνια και 12 αγωνιστικές περίοδοι από την τελευταία φορά που η Νόριτς ξεκίνησε μία σεζόν στην Championship με εντός έδρας αναμέτρηση. Για να βρούμε πότε συνέβη κάτι τέτοιο άλλωστε, πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στο 2010, όταν και υποδεχόταν στην πρεμιέρα τη Γουότφορντ στο «Κάροου Ρόουντ», αλλά εν τέλει έχανε με 3-2.

Μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα, ουδείς ανέμενε πως τα «καναρίνια» θα κατορθώσουν να πανηγυρίσουν την άνοδο, αλλά η βελτίωση που επέδειξαν μέσα στη σεζόν ήταν εντυπωσιακή. Ηττήθηκαν μόλις επτά φορές ακόμη στον «μαραθώνιο» της Championship, συγκέντρωσαν 84 βαθμούς και τερμάτισαν στην 2η θέση, πίσω από την ΚΠΡ των 88 βαθμών.

Η Νόριτς ανέβαινε στην Premier League, για να αγωνιστεί για τρεις διαδοχικές σεζόν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά ο υποβιβασμός της το 2014, σηματοδότησε και τον τίτλο του… ασανσέρ που της αποδόθηκε. Από τότε και μετά, ανέβαινε εύκολα και αποχωρούσε με την ίδια ευκολία, αλλά ποτέ δεν ξεκίνησε μέχρι και την περσινή σεζόν, μία χρονιά με εντός έδρας ματς.

Μεσολάβησαν έξι πρεμιέρες στην Championship με εξορμήσεις στην πρώτη αγωνιστική, με τον απολογισμό των «καναρινιών» να είναι μόλις μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, στις οποίες μάλιστα δεν έχει καταφέρει καν να σκοράρει.

Φέτος όμως, παρά την αποχώρηση του Τίμο Πούκι από το ρόστερ, έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται αισιοδοξία. Διότι το πρώτο της παιχνίδι θα λάβει χώρα απέναντι στη Χαλ, στο «Κάροου Ρόουντ». Και ουδείς έχει λησμονήσει πως όταν συνέβη κάτι ανάλογο, το 2010, η ομάδα προβιβάστηκε και βίωσε περισσότερες από 1000 ημέρες, ως club της Premier League…

 

Αναλυτικά, οι πρεμιέρες της Νόριτς στην Championship:

2010-11: Νόριτς – Γουότφορντ 2-3

2014-15: Γουλβς – Νόριτς 1-0

2016-17: Μπλάκμπερν – Νόριτς 1-0

2017-18: Φούλαμ – Νόριτς 1-1

2018-19: Μπέρμιγχαμ – Νόριτς 2-2

2020-21: Χάντερσφιλντ – Νόριτς 0-1

2022-23: Κάρντιφ – Νόριτς 1-0

Δημήτρης Μανάκος