Ο Άθπι ρίχνει τους τίτλους τέλους με αγάπη, στην 6η θέση των συμμετοχών στην Τσέλσι

Ακόμα και τώρα βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα την διατήρηση της εξαιρετικής σχέσης του με το κλαμπ. Στήριξε τρομερά στα δύσκολα. Πανηγύρισε τα πάντα. Πήρε κάθε πιθανό τίτλο. Φόρεσε υπερήφανα και τίμια το περιβραχιόνιο. Και τώρα, ο Αθπιλικουέτα αποχωρεί έχοντας καταφέρει να φτάσει στην 6η θέση με τις περισσότερες συμμετοχές στο κλαμπ!  



Ο Άθπι ρίχνει τους τίτλους τέλους με αγάπη, στην 6η θέση των συμμετοχών στην Τσέλσι

Ο Ισπανός φουλ μπακ φόρεσε τα μπλε και μετακινήθηκε στο Λονδίνο το 2012, κοστίζοντας μόλις 8 εκατ.ευρώ για να δώσει το «ok» η Μαρσέιγ στην οποία βρισκόταν επί μια διετία, εκείνη την περίοδο.

Το μυαλό του, η δυνατότητα καθοδήγησης των υπολοίπων, το εξαιρετικό του δεξί πόδι και ο χαρακτήρας του, ήταν πάντοτε τα πιο δυνατά του στοιχεία. Ούτε ο πιο ταχύς ήταν, ούτε ο πιο… εμπορικός, ούτε ο πιο φαντεζί στο χορτάρι. Έκανε αυτό που έπρεπε, όταν έπρεπε, για το καλό της Τσέλσι.

Και αυτό το καλό φροντίζει και τώρα. Θέλει πλέον ν’ αποχωρήσει, αισθάνεται ότι χρειάζεται μια νέα πρόκληση, η Ίντερ τον έχει προσεγγίσει και τον έχει δελεάσει κι εκείνος προσπαθεί να φύγει παραμένοντας ένας εξαιρετικός φίλος και έχοντας στο μυαλό του (και) το συμφέρον του κλαμπ.

Ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να φτάσει στην 6η θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές με την φανέλα της Τσέλσι στην ιστορία του συλλόγου, αφού έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στις 508 εμφανίσεις. Ο Ρον Χάρις, φυσικά, είναι ο κορυφαίος όλων με 795 και στη σχετική λίστα ακολουθούν οι Πίτερ Μπονέτι (729), Τζον Τέρι (717), Φρανκ Λάμπαρντ (648) και Τζον Χόλινς (592).

Κώστας Ζάλιαρης