Σαν σήμερα: Η βραδιά που έμελλε να στέψει Πρωταθλήτρια την Λίβερπουλ μετά από 30 χρόνια (vid)

Ναι, τέλη Ιουνίου έπαιζαν ακόμα το πρωτάθλημα. Αυτό προκάλεσε ο κορονοϊός μέσα στο 2020. Κι όμως, η Λίβερπουλ δεν θα σταματούσε αν δεν έπαιρνε αυτό τον τίτλο, κόντρα ακόμα και στην πανδημία. Και μια τέτοια βραδιά, πριν από μια τετραετία, έκανε το δικό της τελευταίο βήμα για την κατάκτηση της κορυφής έπειτα από 30 χρόνια.  



Σαν σήμερα: Η βραδιά που έμελλε να στέψει Πρωταθλήτρια την Λίβερπουλ μετά από 30 χρόνια (vid)

Η Κρίσταλ Πάλας υποδέχθηκε το «Άνφιλντ» την ζεστή νύχτα της 24ης του Ιούνη, με τον κόσμο φυσικά να παρακολουθεί την αναμέτρηση από το σπίτι και στο γήπεδο να μην υπάρχει… ψυχή λόγω των αυστηρότατων περιορισμών της εποχής.

Οι «κόκκινοι» έφτασαν πανεύκολα στο τελικό 4-0 και ήξεραν ότι πλέον θα χρειάζονταν ευνοϊκό αποτέλεσμα στο παιχνίδι της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο, έχοντας βρεθεί στο +2 από τους «πολίτες».

Και οι «μπλε» σ’ εκείνο το ματς έκαναν την χάρη στον Κλοπ και τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι είδαν το παιχνίδι όλοι μαζί σαν παρέα και γιόρτασαν την μεγάλη επιστροφή στο θρόνο μετά από 30 χρόνια, δίχως να χρειαστεί κάτι παραπάνω από εκείνους στο χορτάρι.

Στα της αναμέτρησης με τους «αετούς», στον πάγκο των οποίων βρισκόταν και τότε ο Ρόι Χότζον, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ είχε ανοίξει το σκορ στο 22ο λεπτό προτού ο Σαλάχ με ωραία κίνηση στην πλάτη της άμυνας δεχθεί την μπαλιά του Φαμπίνιο και διπλασιάσει τα τέρματα της Λίβερπουλ.

Στο δεύτερο μέρος ο Βραζιλιάνος δημιουργός του δεύτερου τέρματος με τρομερό σουτ από μεγάλη απόσταση έκανε το 3-0, για να γράψει το τελικό σκορ του ματς ο Σαντιό Μανέ εύκολα από «σερβίρισμα» του Σαλάχ στο 69’.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης