Σαν σήμερα: Αυτός ο τίτλος για την Λίβερπουλ ήταν γραμμένος στ’ άστρα… (vids)

Κανόνισαν να το δουν παρέα και να το χαρούν όλοι μαζί σε περίπτωση που η Τσέλσι τούς έκανε το χατήρι. Κι έτσι έγινε! Την 25η του Ιούνη του 2020 η Λίβερπουλ πανηγύρισε το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, με τους «μπλε» να φτάνουν στο 2-1 επί της Σίτι και τους «κόκκινους» να επιστρέφουν στους τίτλους μετά από 30 χρόνια, εν μέσω πανδημίας!  



Σαν σήμερα: Αυτός ο τίτλος για την Λίβερπουλ ήταν γραμμένος στ’ άστρα… (vids)

Μια μέρα νωρίτερα η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε φτάσει άνετα στο 4-0 επί της Κρίσταλ Πάλας στο άδειο, λόγω κορονοϊού, «Άνφιλντ», βρισκόταν στο +2 από τους «πολίτες» και περίμενε την αναμέτρηση του κλαμπ του Μάντσεστερ με την Τσέλσι στο Λονδίνο.

Οι «κόκκινοι» προγραμμάτισαν να παρακολουθήσουν όλοι μαζί το παιχνίδι, από τη στιγμή που ήταν ντέρμπι και υπήρχε η πιθανότητα για το θετικό αποτέλεσμα των Λονδρέζων που θα μπορούσε να στέψει Πρωταθλήτρια Αγγλίας την Λίβερπουλ.

Οι «μπλε» τα κατάφεραν με τα γκολ των Πούλισικ και Γουίλιαν παρά την προσωρινή ισοφάριση του Κέβιν Ντε Μπρόινε και κάπως έτσι για 19η φορά στην ιστορία του, ο σύλλογος του λιμανιού κατέκτησε την κορυφή. Έπρεπε να περάσουν τρεις δεκαετίες και να κλονιστεί ο κόσμος από την πανδημία για να συμβεί αυτό, αλλά η αρμάδα του Κλοπ δεν θα σταματούσε πουθενά μέσα στο 2020. Το είχε δείξει και πριν από τον Μάρτιο, όταν και εμφανίστηκε ο Covid, το έδειξε και από τη στιγμή που συνεχίστηκε το πρωτάθλημα μετά την μεγάλη διακοπή για να καταλάβει ο πλανήτης τι ακριβώς είχε ν’ αντιμετωπίσει.

Οι πανηγυρισμοί για την τεράστια επιτυχία, τότε, είχαν κρατήσει… μέρες ολόκληρες. Και κάθε βίντεο που ερχόταν στην επιφάνεια, ήταν μοναδικό και απερίγραπτο με λέξεις. Ένα πρωτάθλημα που στα διάφορα σενάρια που ακούγονταν θα μπορούσε να έχει χαθεί αν ακυρωνόταν η σεζόν, παρ’ όλα αυτά, ήταν τελικά γραμμένο στ’ άστρα για τους «κόκκινους»…

 

 

 

 


 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης