Γκουντογκάν: Το τηλεφώνημα του Πεπ που άλλαξε την ιστορία της Σίτι

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν αποχώρησε από την Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από 7 χρόνια θητείας και 14 τίτλους, έχοντας να θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του εκείνο το τηλεφώνημα που του έκανε ο Πεπ όταν ο Γερμανός αγχώθηκε πως θα μπορούσε να «χαλάσει» η μεταγραφή του στους «πολίτες».  



Γκουντογκάν: Το τηλεφώνημα του Πεπ που άλλαξε την ιστορία της Σίτι

Ο «Γκούντο» ήταν η πρώτη μεταγραφή του Καταλανού κόουτς όταν εκείνος ανέλαβε την Σίτι, πριν από 7 χρόνια, με τον Τζον Στόουνς ν’ ακολουθεί ως δεύτερη κίνηση των «γαλάζιων» του Μάντσεστερ με… φόντο τις επιτυχίες του μέλλοντος.

Λίγο καιρό προτού ο Γερμανός χαφ και νυν θρύλος της Σίτι φορέσει τη φανέλα της αγγλικής ομάδας, αντιμετώπιζε τραυματισμό στο γόνατο κι αυτό τον έκανε ν’ ανησυχήσει τρομερά. Άλλωστε, τον πρώτο καιρό που βρέθηκε στην Αγγλία, τον… συνόδευε η ταμπέλα του «ευαίσθητου» στα προβλήματα τραυματισμών και εκφράζονταν αμφιβολίες για την επιλογή του Πεπ.

Ο Γκουντογκάν, αποχαιρετώντας την Σίτι με διψήφιο αριθμό τροπαίων και φυσικά με το τρεμπλ του 2023, θυμάται: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το τηλεφώνημα τον καιρό προτού μετακομίσω στο Μάντσεστερ. Είχα τραυματιστεί στο γόνατο με την Ντόρτμουντ, είχα ανησυχήσει πολύ για την πιθανή ακύρωση της μεταγραφής, όμως, ο Πεπ με κάλεσε και μου είπε: “Μη σκέφτεσαι τίποτα, δεν αλλάζει κάτι για εμάς, σε θέλουμε και θα σε περιμένουμε όσο χρειαστεί».

Έκτοτε, τα υπόλοιπα έγιναν μια πολύ ωραία ποδοσφαιρική ιστορία…

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης