Το χειρότερο για την Τσέλσι είναι πως αποδυναμώνεται… δυναμώνοντας τους μεγάλους αντιπάλους της

Αν και την σεζόν που ολοκληρώθηκε κάθε άλλο παρά εντός big-6 μπορούσε να την συμπεριλάβει κανείς, η Τσέλσι βλέπει ποδοσφαιριστές που φεύγουν από το δικό της ρόστερ να μετακινούνται σε αυτό τριών μεγάλων αντιπάλων της και αυτό βάζει ακόμα πιο μεγάλο αρνητικό πρόσημο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.  



Το χειρότερο για την Τσέλσι είναι πως αποδυναμώνεται… δυναμώνοντας τους μεγάλους αντιπάλους της

Πέρα από την μαζική μετακίνηση προς την Σαουδική Αραβία, το κακό για τους «μπλε» είναι πως δυναμώνουν και ομάδες κόντρα στις οποίες το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα πρέπει να κάνει υπερβάσεις αν θέλει να επιστρέψει στην κορυφαία 6άδα για αρχή και στην 4άδα αρκετά αργότερα…

Οι Κόβασιτς, Μάουντ και Κάι Χάβερτς πρόσφεραν όσο και ό,τι μπορούσαν, με τα καλά τους και τα άσχημά τους, με τις περιόδους φορμαρίσματος κι εκείνες όπου δεν μπορούσαν να βρουν τα καλά τους πατήματα στο χορτάρι. Δεν παύει ν’ αποτελούν απώλεια ποιότητας για την Τσέλσι αυτή τη στιγμή και το χειρότερο είναι πως οι συγκεκριμένοι μετακινούνται σε άλλα μεγάλα κλαμπ του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Η μοναδική εκκρεμότητα είναι αυτή του Άγγλου μεσοεπιθετικού, αφού, ο Κροάτης ανακοινώθηκε από την Σίτι, ο Γερμανός έχει ήδη υπογράψει στην Άρσεναλ και ο Μάουντ περιμένει τις διαπραγματεύσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βέβαια, εφόσον παραμείνει, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό του από την πρώτη μέρα που θα ενσωματωθεί την προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Ποτσετίνο.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο Έντσο Φερνάντες έδειξε πως «δέθηκε» με το κλαμπ και θέλει να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα για να βοηθήσει, έχοντας κερδίσει και τον σεβασμό του κόσμου παρά την κάκιστη παρουσία της ομάδας την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο Αργεντινός χαφ και Παγκόσμιος Κυπελλούχος με την «αλμπισελέστε» είχε την επιλογή της Ρεάλ Μαδρίτης κι όμως προτίμησε την αγγλική πρωτεύουσα και την Τσέλσι.

Κάτι παρόμοιο έγινε και με τον Ρις Τζέιμς που όμως είναι «μπλε» … από πάνω μέχρι κάτω και δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει από την αγαπημένη του ομάδα, ακόμα κι αν είχαν ηχήσει οι «σειρήνες» από την Μαδρίτη και η «βασίλισσα» τον θεωρούσε εξαιρετική επιλογή για την δεξιά πλευρά.

Κώστας Ζάλιαρης