Άρσεναλ: Έντου και Αρτέτα οι… MVP στο μεταγραφικό παζάρι σε 14 ημέρες!

Τι και αν η Άρσεναλ βρέθηκε πέρυσι κοντά στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματός της από το 2004, αλλά εν τέλει δεν τα κατάφερε; Δεν απογοήτευσε τη διοίκηση το εν λόγω γεγονός, αλλά την πείσμωσε. Και οι δύο πρώτες εβδομάδες στο μεταγραφικό παζάρι, αναδεικνύουν τον Κρένκε, τον Έντου και τον Μικέλ Αρτέτα, τους MVP της… καλοκαιρινής σεζόν!



Άρσεναλ: Έντου και Αρτέτα οι… MVP στο μεταγραφικό παζάρι σε 14 ημέρες!

Πριν από μερικούς μήνες, η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα φαινόταν πως ορίζει μόνη της την τύχη της, αναφορικά με την κατάκτηση της Premier League. Βρισκόταν μπροστά στη βαθμολογία απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι για 240 εβδομάδες, παρήγαγε το καλύτερο ποδόσφαιρο στο «Νησί» και αποτελούσε την πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος, δίχως ουδείς να την αμφισβητεί.

Τα πρώτα σημάδια… κατάρρευσης έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές Απριλίου και οι ισοπαλίες με τη Λίβερπουλ και τη Γουέστ Χαμ από το 2-0 υπέρ της, καθώς και το 3-3 με την «ουραγό» Σαουθάμπτον, επιβεβαίωσαν πως το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο για τα… παιδιά του Μικέλ Αρτέτα.

Πολλοί έκαναν λόγο για πίεση και άγχος, αλλά προσέγγιζαν το ζήτημα καθαρά αγωνιστικά και μιλούσαν για έλλειψη βάθους. Ο Έντου, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Σταν Κρένκε και ο προπονητής του συλλόγου, πίστεψαν στο δεύτερο. Και μέσα σε δύο εβδομάδες στο μεταγραφικό παζάρι, φρόντισαν να προβούν σε κινήσεις, που επί της ουσίας και γεμίζουν το ρόστερ, και πλαισιώνουν με εμπειρία ένα νεανικό σύνολο.

Ο Κάι Χάβερτς αναμένει απλώς τη στιγμή της ανακοίνωσής του. Ένας παίκτης που έχει κατακτήσει Champions League, με 65 εκατομμύρια να πηγαίνουν στα ταμεία της Τσέλσι. Ακολούθησε ο Τίμπερ, ο οποίος φημολογείται πως έχει συμφωνήσει πλήρως με τους «κανονιέρηδες», με ένα ποσό που δεν ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια.

Και φτάνουμε στη «βόμβα» του καλοκαιριού. Στην πιο ακριβή κίνηση στην ιστορία του club. Ο Ντέκλαν Ράις βρίσκεται ένα «ναι» μακριά, από το να γίνει ο δεύτερος πιο ακριβός Βρετανός ποδοσφαιριστής, που μετακινείται μεταξύ δύο αγγλικών συλλόγων, μετά τον Τζακ Γκρίλις.

Η Άρσεναλ πλησιάζει σε συμφωνία με τη Γουέστ Χαμ και αν όλα πάνε όπως αναμένεται, οι Λονδρέζοι θα έχουν δαπανήσει σε δύο εβδομάδες, 200 εκατομμύρια για τρεις προσθήκες. Αυτό πάει να πει… πλάνο. Αυτό σημαίνει «αντιλαμβάνομαι τα κενά που έχω». Και είμαστε μόνο στην αρχή. Αν όμως αναζητάμε τους πολυτιμότερους της… καλοκαιρινής σεζόν, αυτή εδρεύουν στο Βόρειο Λονδίνο και εργάζονται για την ομάδα με το κανόνι στο στήθος!

Δημήτρης Μανάκος