Όταν ο Αβονίγι της Νότιγχαμ «πλήγωνε» την ομάδα που αγόρασε ο Ενγκολό Καντέ! (vids)

Σχετίζεται με κάποιον τρόπο η Νότιγχαμ Φόρεστ με τη Βίρτον της 3ης κατηγορίας του Βελγίου που αγόρασε ο Ενγκολό Καντέ; Ναι. Προ τετραετίας άλλωστε, ο Ταϊβό Αβονίγι την «πλήγωσε» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, φορώντας τη φανέλα της Γκενκ.



Όταν ο Αβονίγι της Νότιγχαμ «πλήγωνε» την ομάδα που αγόρασε ο Ενγκολό Καντέ! (vids)

Τον έχουμε συνηθίσει στα γήπεδα και τον έχουμε στο μυαλό μας ως τον… καλύτερο άνθρωπο του κόσμου. Δεδομένα δεν θα μπορούσαμε να τον φανταστούμε σε ηγετικό πόστο ενός συλλόγου, με τον Ενγκολό Καντέ να μοιάζει υπερβολικά ήρεμος, ώστε να ηγηθεί σε μία ομάδα.

Ωστόσο, φρόντισε να μας διαψεύσει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Ο διεθνής Γάλλος μέσος, που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Ιτιχάντ, αγόρασε τη βελγική ομάδα, Ρόαγιαλ Εξέλσιορ Βίρτον, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της χώρας και θα αποτελέσει το βασικό κεφάλαιο του επενδυτικού ομίλου.

Ποιο είναι όμως το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Η σύνδεση της εν λόγω ομάδας με την Premier League. Γυρνάμε τον χρόνο στο 2018, όταν η Βίρτον υποδέχθηκε την Γκενκ στο «σπίτι» της για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Πάλεψε, προσπάθησε, αλλά ένας γνώριμος στο αγγλικό κοινό την «καταδίκασε». Ο λόγος για τον Ταϊβό Αβονίγι, ο οποίος σκόραρε δις με το κεφάλι, μερικά χρόνια προτού πρωταγωνιστήσει στην Premier League με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Και όλα αυτά, μία τετραετία προτού ο Ενγκολό Καντέ αγοράσει τον σύλλογο!

 

Δημήτρης Μανάκος