Έχασε η Άρσεναλ πέρυσι τον τίτλο λόγω τραυματισμών; Πήρε τρεις φέτος που… δεν χτυπούν ποτέ!

Αν πέρυσι οι τραυματισμοί αποτέλεσαν τον βασικό λόγο που η Άρσεναλ δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της Premier League, τότε ο Έντου έλυσε το πρόβλημα. Διότι αγόρασε τρεις παίκτες που… δεν χτυπούν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι όλοι μαζί, Ράις, Τίμπερ και Χάβερτς έχουν λείψει από 20 αναμετρήσεις, στις 620 συνολικά που έχει δώσει η ομάδα τους!



Έχασε η Άρσεναλ πέρυσι τον τίτλο λόγω τραυματισμών; Πήρε τρεις φέτος που… δεν χτυπούν ποτέ!

Πολλοί θεωρούν πως αν υπάρχει ένας λόγος που η Άρσεναλ δεν κατάφερε στο τέλος του πρωταθλήματος να διατηρήσει την θέση της στην κορυφή της Premier League, αυτός είναι οι τραυματισμοί. Τα αρκετά χτυπήματα κομβικών παικτών που προέκυψαν και φυσικά η κούραση που έκανε την εμφάνισή της, μετά τον «μαραθώνιο» μίας σεζόν, που ξεκίνησε με στόχο την επιστροφή στο Champions League και κατέληξε να μοιάζει με… αποτυχία, από τη στιγμή που ο τίτλος κατέληξε και πάλι στο Μάντσεστερ.

Η Σίτι σήκωσε το πρωτάθλημα για πέμπτη φορά την τελευταία εξαετία και οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην πρώτη θέση μέχρι και το φινάλε, με την «κατάρα» των Invincibles και του αήττητου πρωταθλήματος του 2004, να υφίσταται ακόμη.

Ο Γουίλιαμ Σαλιμπά και η απώλειά του στοίχισε πολύ, με τον Μικέλ Αρτέτα να προβαίνει σε πειράματα που εν τέλει δεν απέδωσαν ιδιαίτερα. Ο Ρομπ Χόλντινγκ «επιστρατεύτηκε», αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε, ο Γιακούμπ Κίβιορ έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League, αλλά η εμπειρία του φαινόταν, την στιγμή που και η αλλαγή από δυάδα σε τριάδα στα μετόπισθεν, δεν αποτελούσε μία καινοτομία που ήταν έτοιμη να διαχειριστεί η Άρσεναλ.

Ακολούθησε το «ντεφορμάρισμα» του Τόμας Πάρτεϊ και ο τραυματισμός ολόκληρης της αριστερής πτέρυγας. Ο Ζιντσένκο τέθηκε εκτός στα τρία τελευταία ματς, ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι το ίδιο και κάπου εκεί, το «τρένο» του τίτλου έδειξε να χάνεται οριστικά.

Φέτος, ο Έντου αποφάσισε να κινηθεί με γνώμονα τόσο την ποιότητα του εκάστοτε ποδοσφαιριστή, όσο και τη φυσική του κατάσταση. Και μετά από 20 ημέρες σχεδόν στο «επίσημο» μεταγραφικό παζάρι, οι «κανονιέρηδες» φαίνεται πως έχουν αποκτήσει τρεις ποδοσφαιριστές, που δεν γνωρίζουν τι θα πει… τραυματισμός.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Ο Κάι Χάβερτς, που αποτελεί και τον μοναδικό που ως στιγμής έχει ανακοινωθεί από την Άρσεναλ, έχει λείψει μόλις από 12 αναμετρήσεις της Premier League και της Bundesliga λόγω τραυματισμού, τα τελευταία επτά χρόνια.

Την ίδια στιγμή, ο Γιουριέν Τίμπερ, που σύντομα αναμένεται να μετακομίσει από την Ολλανδία στο «Νησί», έλειψε μόλις από επτά ματς του Άγιαξ την τελευταία τριερία.

Και καταλήγουμε στον Ντέκλαν Ράις. Τον άνθρωπο που στην κυριολεξία, δεν έχει χτυπήσει ποτέ. Σύμφωνα με το transfermarkt, ο τέως αρχηγός της Γουέστ Χαμ, δεν γνωρίζει τι πάει να πει «λείπω γιατί πονάω». Ούτε ένας τραυματισμός τα τελευταία έξι χρόνια!

Αθροιστικά λοιπόν, και τα τρία νέα αποκτήματα της Άρσεναλ, ξεπερνούν σε διαθέσιμο εύρος αναμετρήσεων τα 600 ματς (620 αθροιστικά για την ακρίβεια). Και έχουν χάσει μόλις… 20! Έλυσε το πρόβλημα ο Μικέλ Αρτέτα;

Δημήτρης Μανάκος