Το ματς - καριέρας του Μάουντ απέναντι στη Γιουνάιτεντ, που τον έστειλε στο «Ολντ Τράφορντ»! (vid)

Ιούλιος του 2020, στο άδειο Wembley λόγω κορονοϊού, η Τσέλσι συναντά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον ημιτελικό του FA Cup, και ο Μέισον Μάουντ κάνει το παιχνίδι της… ζωής του. Γκολ με ατομική ενέργεια και φοβερή επίδειξη ωριμότητας από ένα παιδί που αισίως συμπλήρωνε τα 21 του έτη. Τρία χρόνια μετά, οι Γκλέιζερς και οι «κόκκινοι διάβολοι», δεν τον ξέχασαν ποτέ!  



Το ματς - καριέρας του Μάουντ απέναντι στη Γιουνάιτεντ, που τον έστειλε στο «Ολντ Τράφορντ»! (vid)

Τον ήθελε πολύ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επέμεινε, κατέθεσε τρεις διαφορετικές επίσημες προτάσεις και εν τέλει κατάφερε να πείσει την Τσέλσι πως ο Μέισον Μάουντ πρέπει να μεταβεί στο «Ολντ Τράφορντ».

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θεωρούσαν πως ο Άγγλος επιθετικός έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει το νέο «δεκάρι» του συλλόγου, με τον Έρικ Τεν Χαγκ να τον έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση, ξεκαθαρίζοντας στους Γκλέιζερς πως θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί τους την επόμενη σεζόν.

 

Το θετικό της υπόθεσης στην προκειμένη περίπτωση όμως, είναι πως και οι ισχυροί άνδρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν την ίδια άποψη. Είχαν σε μεγάλη εκτίμηση τον Μάουντ και για τον λόγο αυτό φρόντισαν να πιέσουν με τον τρόπο τους την Τσέλσι, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις, παρά τα δύο «άκυρα» που είχαν δεχθεί λίγο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Εν τέλει, το «Here we go» του Fabrizio Romano είναι γεγονός και ο Άγγλος διεθνής μετακομίζει στο Μάντσεστερ, το οποίο είχε «πληγώσει» ιδιαίτερα πριν από τρία χρόνια, κατά την διάρκεια του Covid - 19, στην περίοδο των άδειων γηπέδων.

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω, στον ημιτελικό του Ιουλίου για το FA Cup, ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 21χρονος τότε, Μέισον Μάουντ, αντιμετωπίζει τους «κόκκινους διαβόλους» στο άδειο Wembley και οι «μπλε» πραγματοποιούν μαγική εμφάνιση, που εν τέλει συνδυάζεται με μία άνετη πρόκριση.

Το τελικό 3-1 αναδεικνύει από μόνο του την διαφορά των δύο ομάδων, όμως η στιγμή του 46ου λεπτού έμεινε… αποτυπωμένη στη μνήμη των Γκλέιζερς. Ο Μάουντ παίρνει τη μπάλα λίγο μετά το κέντρο, ο Ολιβιέ Ζιρού έχει μείνει πίσω του και ο πρώτος δεν έχει επιλογές. Με το σκορ στο 1-0 υπέρ της ομάδας του, αποφασίζει να πάει κατά μέτωπο.

Το κάνει, σουτάρει στην κλειστή γωνία του Ντε Χέα, αυτός δεν υπολογίζει καλά και το δεύτερο γκολ της βραδιάς είναι γεγονός. Αυτό είναι και το μοναδικό γκολ του Μέισον Μάουντ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 10 αναμετρήσεις, μία στιγμή που αρκούσε για να τον δούμε 1000 ημέρες περίπου μετά με τα κόκκινα χρώματα!

Το ματς ολοκληρώνεται, η Τσέλσι επικρατεί άνετα και ο Μάουντ κάνει το ματς της… ζωής του. Τρία χρόνια μετά, όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία!

Δημήτρης Μανάκος