Ο Σόμποσλαϊ προσφέρει στη Λίβερπουλ κάτι που είχε να δει από τον... Κουτίνιο

Η Λίβερπουλ προσθέτει στο ρόστερ της τον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ και η επιλογή αυτή φαίνεται απόλυτα λογική, αφού ο Κλοπ έχει να δει στην ομάδα του παίκτη με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά απ’ όταν ο… Κουτίνιο ακόμα αγωνιζόταν στον σύλλογο!  



Ο Σόμποσλαϊ προσφέρει στη Λίβερπουλ κάτι που είχε να δει από τον... Κουτίνιο

Η Λίβερπουλ θεωρεί τον Σόμποσλαϊ μία εξαιρετική προσθήκη και όντως είναι μια τέτοια. 

Τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ξεχωριστά, αφού συνδυάζει την τεχνική «μαεστρία» ενός… παλιομοδίτικου μεσοεπιθετικού με όλα τα προσόντα που διακρίνουν κάθε σύγχρονο παίκτη (ένταση, αντοχή, ταχύτητα). Τα τελευταία προσδιορίζουν αρκετούς τωρινούς ποδοσφαιριστές των «κόκκινων», παρ’ όλα αυτά το πρώτο έχουν να το δουν αρκετό καιρό…

Η δυνατότητα του Σόμποσλαϊ να σουτάρει από απόσταση, η συνεισφορά του σε γκολ, η εξαιρετική ντρίμπλα και επαφή με τη μπάλα που κατέχει και οι κινήσεις του στον χώρο, μπορούν να συγκριθούν μονάχα με αυτές του Φιλίπε Κουτίνιο, απ’ όταν ανέλαβε ο Γιούργκεν Κλοπ τον Οκτώβριο του 2015.

Είναι ένας μέσος που δημιουργεί ευκαιρίες για την ομάδα του και προσφέρει μοναδικές ιδιότητες στην επίθεση, ενώ συνάμα συνεισφέρει και στο αμυντικό κομμάτι, με τα νούμερα του να είναι πολύ ενθαρρυντικά και να ενθουσιάζουν. 

Την περσινή σεζόν, πέρα των έξι γκολ και των οκτώ ασίστ που κατέγραψε, «έφτιαξε» 71 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, διεκδίκησε την μπάλα σε 285 μονομαχίες και ολοκλήρωσε 45 τάκλιν και 54 ντρίμπλες με επιτυχία.

 

Μπορεί επί της ουσίας να τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο και κάτι τέτοιο απουσιάζει από το νυν ρόστερ των «κόκκινων», αφού είναι ακόμα πιο πλήρης και πιο επιθετικογενής από τον Αλέξις ΜακΆλιστερ, που έχει ήδη υπογράψει.

Όλα αυτά, αποτελούν τους λόγους που ο Κλοπ τον θέλει στην Λίβερπουλ και η διοίκηση διέθεσε τα 70 εκατομμύρια ευρώ για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του Γερμανού.

 

 

Χρήστος Σκούρας