Λέστερ: Από τη μια αποτυχημένη μεταγραφή, σε προσθήκες και εξελίξεις... ανόδου

Η Λέστερ ήδη από την 1η Ιουλίου του 2023 έχει κάνει... περισσότερες μεταγραφές απ' ολόκληρο το περσινό καλοκαίρι. Oι προσθήκες που ανακοίνωσε είναι τέτοιες που καθίσταται ξεκάθαρος ο στόχος της άμεσης επανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ. Oι εξελίξεις που προκύπτουν είναι τέτοιες που το περσινό, κάκιστο καλοκαίρι, «σβήνεται» ήδη και διορθώνεται.   



Λέστερ: Από τη μια αποτυχημένη μεταγραφή, σε προσθήκες και εξελίξεις... ανόδου

Οι «αλεπούδες» έκλεισαν τον κύκλο τους στην Πρέμιερ Λιγκ και υποβιβάστηκαν στην Τσάμπιονσιπ έπειτα από μια τρομερά κακή αγωνιστική περίοδο. Ο αβοήθητος Μπρένταν Ρότζερς δεν μπορούσε να κάνει μαγικά για ν' αποτρέψει την πτώση στη δεύτερη κατηγορία, απολύθηκε, επέστρεψε στην Σέλτικ, ενώ, ο Ντιν Σμιθ με τον Τζον Τέρι που ανέλαβαν για το φινάλε της περασμένης ποδοσφαιρικής χρονιάς, ασφαλώς δεν κατάφεραν ν' αλλάξουν το... προδιαγεγραμμένο.

Ο γιος του αδικοχαμένου αφεντικού της Λέστερ, Αγιαγουάτ Σριβανταναπράμπα, είχε ν' αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες και μάλιστα είχε ανακοινωθεί ζημιά – ρεκόρ για τον σύλλογο στα 92,5 εκατ.λίρες για την σεζόν 2021-2022, λόγω και του Covid.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο το καλοκαίρι του 2022 δεν έγιναν επενδύσεις και αποκτήθηκε μονάχα ο Βουτ Φαές για την άμυνα, δίχως όμως εκείνος να καταφέρει κάτι θετικό. Όλα έδειχναν ότι θ' ακολουθούσε τρομερά δύσκολη σεζόν, όμως, το φετινό καλοκαίρι και παρά τον υποβιβασμό, είναι τέτοιο που μέχρι αυτή τη στιγμή μπορεί να προσφέρει κάτι... θετικό. Κάτι που να μπορεί να προκαλέσει έναν μικρό ενθουσιασμό στον κόσμο του κλαμπ για τον στόχο της άμεσης επανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Τζέιμι Βάρντι, όποιον ρόλο κι αν θα έχει τη νέα σεζόν, παραμένει η «σημαία» της Λέστερ και αρνήθηκε τα χρήματα των Σαουδαράβων, αφού δεν προτίθεται ν' αφήσει το ποδοσφαιρικό σπίτι του.

Επιπλέον, αποκτήθηκε ο Χάρι Γουινκς έναντι 10 εκατομμυρίων λιρών που έλαβε η Τότεναμ για τον παίκτη. Ο Άγγλος χαφ πέρασε την σεζόν 2022-2023 ως δανεικός στην Σαμπντόρια και τώρα αποχωρεί για πρώτη φορά με κανονική μεταγραφή από τα «σπιρούνια», από τα τμήματα υποδομής των οποίων είχε ξεκινήσει.

Η δική του εμπειρία στα χαφ θα προστεθεί στην εμπειρία που θα μεταφέρει στην αμυντική γραμμή ο Κόνορ Κόουντι! Ο διεθνής στόπερ υπέγραψε για τρία ρόνια κοστίζοντας 7,5 + 1 εκατ.λίρες στην Λέστερ για ν' αφήσει την Γουλβς. Πέρυσι βρέθηκε στην Έβερτον και την βοήθησε ν' αποφύγει τον υποβιβασμό γι' ακόμα μια φορά και να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ήδη, αυτά τα 17,5 εκατ.λίρες και οι δύο πολύ σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ, έχουν αφήσει πίσω το περσινό, δύσκολο καλοκαίρι και οι «αλεπούδες» μάλλον δεν θα λείψουν από την κορυφαία κατηγορία για πολύ. Ή τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος τους...


Κώστας Ζάλιαρης