Φερνάντο Τόρες: Η κόκκινη φανέλα ταίριαξε πάνω του καλύτερα απ' όλες! (vids)

Έπειτα από επιδόσεις σκοραρίσματος ανά 2,6 παιχνίδια και συνολικά 91 τέρματα στην Ατλέτικο, σαν σήμερα το 2007, ο Φερνάντο Τόρες πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ. Το «Άνφιλντ», είδε τον καλύτερο «En Nino» της ιστορίας, απολαμβάνοντάς τον στα καλύτερα χρόνια της καριέρας του!  



Φερνάντο Τόρες: Η κόκκινη φανέλα ταίριαξε πάνω του καλύτερα απ' όλες! (vids)

Ο Ράφα Μπενίτεθ τον ήθελε, οι Ζιλέ και Χικς έδωσαν τα χρήματα (που τα 20 εκατ.λίρες τότε μπορεί να φάνταζαν πολλά αλλά ήταν… τιμή ευκαιρίας) και ο Φερνάντο Τόρες, πριν από ακριβώς 16 χρόνια, ντύθηκε στα κόκκινα.

Με το «You ‘ll never walk alone» να βρίσκεται στο εσωτερικό του περιβραχιονίου που φορούσε στην Ατλέτικο και το οποίο έδειχνε την αγάπη του προς την Λίβερπουλ, ο Ισπανός επιθετικός ουσιαστικά πήρε την μεταγραφή των ονείρων του.

Συστήθηκε στο κοινό του «Άνφιλντ» με γκολ απέναντι στην μετέπειτα ομάδα του, την Τσέλσι, ενώ, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός μπροστά στο κοινό των «κόκκινων», όπου πέτυχε τα 21 από τα 24 γκολ πρωταθλήματος στην πρώτη του σεζόν.

Από τον Φλεβάρη του 2007 ξεκίνησε ένα σερί 8 εντός έδρας αγώνων στην Πρέμιερ με συνολικά 12 τέρματα σε αυτό το διάστημα!

Μάλιστα, τότε, έγινε ο πρώτος μη Βρετανός ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία, μετά τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ενώ, νικήθηκε από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο βραβείο του κορυφαίου από τους συντάκτες ποδοσφαίρου.

Η δεύτερη σεζόν του είχε αρκετά προβλήματα, αφού αντιμετώπιζε τραυματισμούς και είχε σκοράρει μόλις πέντε φορές σε 16 παιχνίδια μέχρι την έναρξη του 2009. Τελείωσε την δεύτερη αγωνιστική περίοδο με 11 γκολ σε 22 ματς στο δεύτερο κομμάτι της ποδοσφαιρικής χρονιάς, αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει η Λίβερπουλ τον τίτλο.

Το 2009-2010 έγινε ο ταχύτερος που φτάνει τα 50 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, όμως, το φινάλε ήρθε τον Ιανουάριο του 2011, όταν τότε η Τσέλσι διέθεσε 50 εκατομμύρια λίρες για να τον κάνει δικό της! Αναμφίβολα κερδισμένη οικονομικά η ομάδα του λιμανιού, με τον Τόρες να φεύγει απογοητευμένος έχοντας καταθέσει και αίτημα μεταγραφής λίγο καιρό νωρίτερα, με την καριέρα του στη συνέχεια ν’ ακολουθεί την κατιούσα.

Με την κόκκινη φανέλα, πάντως, στα καλά του, ο Φερνάντο Τόρες ήταν πραγματικά ένας επιθετικός… χάρμα οφθαλμών!

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης