Το «ταξίδι» του Σάκα στα γκολ ξεκίνησε μια τέτοια μέρα, σε απόλυτα πρωτόγνωρες συνθήκες (vid)

Το γεγονός πως 4 Ιουλίου του 2020 ακόμα δεν είχε τελειώσει η αγωνιστική περίοδος εκείνης της χρονιάς, τα λέει όλα. Ο Μπουκάγιο Σάκα μπορεί πλέον να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ, όμως, πριν από μια τριετία έκανε την αρχή ενός εντυπωσιακού και δύσκολου «ταξιδιού».  



Το «ταξίδι» του Σάκα στα γκολ ξεκίνησε μια τέτοια μέρα, σε απόλυτα πρωτόγνωρες συνθήκες (vid)

Ο Άγγλος επιθετικός των «κανονιέρηδων» είχε υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τους «κανονιέρηδες» λίγο καιρό πριν από την επίσκεψη της ομάδας του στο «Μολινό» για εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γουλβς.

Το ημερολόγιο έγραφε 4 Ιουλίου του 2020, ο κορονοϊός συνέχιζε να προκαλεί τρόμο στην ανθρωπότητα και να έχει πάρει χιλιάδες ψυχές από την έναρξη της παρουσίας του, τον Μάρτιο εκείνου του έτους.

Σε άδειες εξέδρες, αφού απαγορευόταν ρητά η παρουσία κόσμου στα γήπεδα και με τους ποδοσφαιριστές εμφανώς επηρεασμένους απ’ όλη την κατάσταση, η Άρσεναλ έφτασε στο 2-0 κόντρα στους «λύκους», χάρη στα τέρματα των Σάκα και Λακαζέτ. Για τον νεαρό Άγγλο, ήταν το πρώτο του γκολ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ και το πέτυχε με ωραίο αριστερό τελείωμα από το γύρισμα του Τίρνεϊ από αριστερά.

Έκτοτε, ο Μπουκάγιο Σάκα θα έπαιρνε πολλά μαθήματα. Και θα πετύχαινε τρομερά πράγματα. Θα έδινε το «παρών» με την Αγγλία μέχρι τον τελικό του εξ αναβολής Euro, το καλοκαίρι του 2021, θα έχανε πέναλτι, θα δεχόταν απαράδεκτες ρατσιστικές επιθέσεις και θα είχε ανάγκη να παραμείνει ψύχραιμος και συγκεντρωμένος.

Θα βίωνε πόνο και με την Άρσεναλ όταν χάθηκε η τετράδα την σεζόν 2021-2022, αλλά όλα αυτά έφτιαξαν το … «θηρίο» που παρουσιάζεται πλέον με τη φανέλα των «κανονιέρηδων». Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε πνευματικό.

Είναι πιο δυνατός χαρακτήρας, είναι πιο έτοιμος για κάθε νέα πρόκληση και ήταν πρωταγωνιστής στην πορεία πρωταθλητισμού της ποδοσφαιρικής χρονιάς 2022-2023. Πλέον δεσμεύεται και με νέο συμφωνητικό, αφού δεν έχει μάτια γι’ άλλη ομάδα πέρα από την αγαπημένη του Άρσεναλ και όσο μεγαλώνει, τόσο πιο ηγετικό ρόλο δείχνει πως θα είναι ικανός ν’ αναλάβει…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης