Ο Τσάκα είχε αυτοπειθαρχία, αν και θα μετανιώνει την κάρτα στο «Άνφιλντ»… (vid)

Πιο συνετός και προσεκτικός από ποτέ αποδείχθηκε ο Γκρανίτ Τσάκα την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας μειώσει τρομερά τις επιδόσεις του στις κάρτες που έβλεπε από τους ρέφερι. Μια περίπτωση, ωστόσο, ίσως και να τριβελίζει ακόμα το μυαλό του…  



Ο Τσάκα είχε αυτοπειθαρχία, αν και θα μετανιώνει την κάρτα στο «Άνφιλντ»… (vid)

Τη στιγμή που η Αγγλία ασχολείται με το αποκλειστικό δημοσίευμα του England365 για τις πιθανότητες παραμονής του Ελβετού χαφ στους «κανονιέρηδες» παρά τις όποιες επαφές είχε πραγματοποιήσει με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Τσάκα απολαμβάνει ακόμα λίγο ελεύθερο χρόνο από τις υποχρεώσεις του.

Έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, γνωρίζει για την προσθήκη του Ντέκλαν Ράις στο ρόστερ, όμως, εκείνος θέλει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και η ομάδα του, μπορεί να του προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, αν τελικά παραμείνει στο δυναμικό του Αρτέτα και τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Πάντως, στην περασμένη σεζόν, όπου το λονδρέζικο κλαμπ έκανε πορεία πρωταθλητισμού δίχως να το περιμένει κανείς, αλλά απέτυχε να φτάσει μέχρι το τέλος, ο Τσάκα έβγαλε στο χορτάρι το πιο συνετό πρόσωπό του. Την πιο ώριμη εικόνα του.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια της παρουσίας του στην Πρέμιερ Λιγκ από το 2016 και μετά, είχε τις λιγότερες κάρτες ever! Χαρακτηριστικά, αντίκρισε μονάχα τέσσερις κίτρινες και καμία κόκκινη, αν και η στιγμή στο «Άνφιλντ» με την «κοκορομαχία» με τον Αλεξάντερ – Άρνολντ, ίσως να του έχει μείνει ως άσχημη ανάμνηση. Αυτό, διότι… ξεσήκωσε το γήπεδο των «κόκκινων» και το άνετο 2-0 της Άρσεναλ έγινε 2-2 και ακόμα μια καθοριστική απώλεια στην τελική ευθεία.

Η τελευταία φορά που αντίκρισε το κόκκινο χρώμα της κάρτας ήταν τον Ιανουάριο του 2022, σε αναμέτρηση του Λιγκ Καπ κόντρα στο σύνολο του Κλοπ στο «Άνφιλντ», ενώ, σε επίπεδο πρωταθλήματος είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2021 στον διασυρμό με το τελικό 5-0 από την Σίτι στο Μάντσεστερ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης