Το πρόβλημα στην Premier League με τους Άγγλους παίκτες που «ταλαιπωρεί» και την Λίβερπουλ!

Αρκετές ομάδες της Premier League αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη δήλωση παικτών, καθώς πρέπει να τηρούνται κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις όσον αφορά τους Άγγλους που είναι διαθέσιμοι. Γεγονός που δημιουργεί, κυρίως, «μπελάδες» στην Λίβερπουλ.



Το πρόβλημα στην Premier League με τους Άγγλους παίκτες που «ταλαιπωρεί» και την Λίβερπουλ!

Οι εν λόγω κανονισμοί ισχύουν και στο πρωτάθλημα αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επί της ουσίας, απαιτείται στην 25μελη αποστολή να υπάρχουν δηλωμένοι οκτώ Άγγλοι ποδοσφαιριστές και τέσσερις που προέρχονται από τις ακαδημίες της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση, κάθε ομάδα που δηλώνει λιγότερους χάνει και τις αντίστοιχες θέσεις στο ρόστερ.

Πολλοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο πρόβλημα, καθώς η Premier League είναι πόλος έλξης για όλα τα μεγάλα ονόματα του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, το 66% που αγωνίζονται εκεί είναι ξένοι και αυτό «ταλαιπωρεί» όλους τους συλλόγους και μετατρέπει τους Άγγλους παίκτες δυσεύρετους και πανάκριβους.

Μεγαλύτερη… χαμένη είναι η Λίβερπουλ, η οποία αποδέσμευσε δύο αυτό το καλοκαίρι (Τζέιμς Μίλνερ, Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν) και απέκτησε στην θέση τους έναν Αργεντινό (Αλέξις ΜακΆλιστερ) και έναν Ούγγρο (Ντόμινικ Σόμποσλαϊ).

Έτσι, απομένουν μόνο έξι που λογίζονται είτε ως Άγγλοι, είτε ως «προϊόντα» των ακαδημιών των «κόκκινων». Αυτοί είναι οι Τζο Γκόμεζ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Τζόρνταν Χέντερσον, Κέρτις Τζόουνς, Χάρβεϊ Έλιοτ και Στέφαν Μπαΐτσετιτς. Συνεπώς, επηρεάζονται και οι μεταγραφικές επιλογές του Γιούργκεν Κλοπ στην αγορά, αφού αναγνωρίζει ότι χρειάζονται να έρθουν περισσότεροι ομοεθνείς για να συμπληρωθεί η λίστα.

Το όνομα του 19χρονου Ρομέο Λάβια έχει ακουστεί έντονα τις τελευταίες ημέρες, ενώ η πιθανή αποχώρηση του Τιάγκο Αλκάνταρα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έναν ακόμη παίκτη να προστεθεί στο ρόστερ. Ταυτόχρονα, η Λίβερπουλ δυσκολεύεται περισσότερο υπό αυτήν την συνθήκη, καθώς επιδιώκει να αναδείξει… ήρωες από τις ακαδημίες της.

Με αυτόν τον τρόπο, είτε έχουν «βγει» μερικοί ταλαντούχοι (π.χ. Αλεξάντερ-Άρνολντ), είτε έχουν πουληθεί σε μία εξαιρετική τιμή (π.χ. Νίκο Γουίλιαμς, Χάρι Γουίλσον), αλλά αυτό σημαίνει κιόλας ότι περιορίζεται η «στρατολόγηση», αφού βασίζονται ότι οι ακαδημίες τους θα αναδείξουν τα κατάλληλα «αστέρια» για να καλυφθούν τα κενά της ομάδας.

Απομένει αρκετός καιρός ακόμα στο καλοκαίρι για να κινηθεί η Λίβερπουλ, η οποία οφείλει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, για το οποίο είναι ενήμερη εδώ και καιρό.

 

Αναλυτικά, οι παίκτες που δεν έχουν μεγαλώσει στην Αγγλία:

Άλισον

Αντριάν

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

Ιμπραχίμα Κονατέ

Ζοέλ Μάτιπ

Άντι Ρόμπερτσον

Κώστας Τσιμίκας

Φαμπίνιο

Τιάγκο Αλκάνταρα

Αλέξις ΜακΆλιστερ

Ντόμινικ Σόμποσλαϊ

Λουίς Ντίας

Ντάργουιν Νούνιες

Ντιόγκο Ζότα

Κόντι Χάκπο

Μοχάμεντ Σαλάχ

 

Οι Άγγλοι παίκτες και αυτοί των ακαδημιών:

Τζο Γκόμεζ

Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ

Τζόρνταν Χέντερσον

Κέρτις Τζόουνς

Χάρβεϊ Έλιοτ

Στέφαν Μπαΐτσετιτς

 

Χρήστος Σκούρας