Ο Κλάιφερτ στα βήματα των Γιόβετιτς και Ραντουτσόγιου: Ένα γκολ ακόμα για να γράψει ιστορία

Ο Τζάστιν Κλάιφερτ έχει πετύχει γκολ σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα εκτός της Premier League και μετακόμισε στην Αγγλία για να καταφέρει να μπει στην ίδια λίστα με τους Στέφαν Γιόβετιτς και Φλόριν Ραντουτσόγιου…  



Ο Κλάιφερτ στα βήματα των Γιόβετιτς και Ραντουτσόγιου: Ένα γκολ ακόμα για να γράψει ιστορία

Η Μπόρνμουθ πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε την μεταγραφή του Τζάστιν Κλάιφερτ και ο Ολλανδός εξτρέμ, αφού έκανε τον... γύρο της Ευρώπης, φτάνει και στην Premier League. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Άγιαξ, προτού μετακινηθεί στην Ρόμα. Εκεί, δεν κατάφερε να καθιερωθεί και άρχισαν οι δανεισμοί του στα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα της «Γηραιάς ηπείρου».

 

Ακολούθησαν θητείες σε Λειψία, Νις και Βαλένθια, σκόραρε με όλες και πλέον βρίσκεται ένα γκολ μακριά από το να καταφέρει κάτι που έχουν κάνει μόνο δύο παίκτες προηγουμένως: να σκοράρει και στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο πρώτος που το πέτυχε αυτό ήταν ο Φλόριν Ραντουτσόγιου, ο οποίος σημείωσε γκολ με τις Μπάρι, Εσπανιόλ, Γουέστ Χαμ, Στουτγκάρδη και Μονακό. Ο παλαίμαχος Ρουμάνος επιθετικός πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με την Ντιναμό Βουκουρεστίου, που του έδωσαν την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Ευρώπη.

Ο άλλος της «εκλεκτής» αυτής λίστας είναι ένα πολύ πιο γνωστό όνομα, ο Στέφαν Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος βρήκε δίκτυα με τις Φιορεντίνα, Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλλη, Μονακό και Χέρτα Βερολίνου, ενώ φυσικά έχει πανηγυρίσει και τον τίτλο της Premier League το 2014 με τους «πολίτες».

Κάτι ανάλογο στο θέμα του σκοραρίσματος στοχεύει να κάνει και ο Κλάιφερτ και αφού τα έχει καταφέρει οπουδήποτε αλλού, θέλει να αποδείξει ότι μπορεί και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

 

Χρήστος Σκούρας