Ο «Άθπι» θα θυμάται πάντοτε πως λίγο έλειψε να γυρίσει τελείως το μαγικό παιχνίδι με τον Άγιαξ (vid)

Αποχώρησε με δάκρυα, έγραψε απίθανη ιστορία με την μπλε φανέλα, ήταν από τους πιο πιστούς στρατιώτες που γνώρισε η Τσέλσι στα χρονικά της ύπαρξής της και ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα, ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνο το επικό ματς με τον Άγιαξ στο Λονδίνο, τον Νοέμβρη του 2019…  



Ο «Άθπι» θα θυμάται πάντοτε πως λίγο έλειψε να γυρίσει τελείως το μαγικό παιχνίδι με τον Άγιαξ (vid)

Ο Αίαντας είχε καταφέρει με τρομερή αποτελεσματικότητα να φτάσει μέχρι και το 4-1 στο 57ο λεπτό. Μάλιστα, τότε, ο νυν «μπλε», Χακίμ Ζίγιεχ, είχε εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ κοντά στο κόρνερ και έδωσε τέτοια τροχιά στην μπάλα που εξέθεσε τον Κέπα και σημειώθηκε ένα από τα κορυφαία γκολ του τουρνουά.

Ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα σ’ εκείνο το παιχνίδι είχε πετύχει το δεύτερο από τα τέρματα της Τσέλσι για να δώσει ακόμα πιο έντονα το σύνθημα της μεγάλης αντεπίθεσης προς τους συμπαίκτες του. Και αφού ο Ρις Τζέιμς είχε ισοφαρίσει στο εντυπωσιακό 4-4, κάνοντας τότε το ξεπέταγμά του στην ανδρική ομάδα της Τσέλσι, ο «Dave», όπως τον φώναζαν οι φίλοι των «μπλε» πήγε να κάνει το επικό.

Σκόραρε ξανά στο 78ο λεπτό, αλλά στη φάση υπήρχε χέρι του Έιμπραχαμ κι έτσι δεν έγινε ποτέ το ολοκληρωτικό come-back από τους Λονδρέζους.

Ο τρομερός, πρώην πλέον, αρχηγός της Τσέλσι είχε καταφέρει να πιέσει και τον ρέφερι με την παρουσία του εκείνα τα δευτερόλεπτα που οι Μπλιντ και Φέλτμαν είχαν αποβληθεί στην εξέλιξη της ίδιας φάσης, για φάουλ και χέρι από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Ζορζίνιο από την άσπρη βούλα για το προσωρινό 3-4.

Κώστας Ζάλιαρης